Меню Вход

Девойките на България до 14 г. разгромиха Словения на старта Европейска зимна купа по тенис в Пловдив

Девойките на България до 14 г. разгромиха Словения на старта  Европейска зимна купа по тенис в Пловдив
07-02-2020 16:38
Националките на България до 14 г. (девойки) разгромиха Словения с 3-0 победи в първата си среща на Европейската зимна купа в Пловдив. Утре нашите нашите момичета ще играят срещу Унгария за класиране на финалите от 20-ти до 22- ри февруари в Раковник (Чехия).

 

Йоана Константинова победи в първата среща Нала Ковачич с 6-1, 6-7(3), 6-3 за над два часа игра. След това Мария Рогачева осигури победата на нашите с успех 6-4, 6-3 над Ана Прачек.

В срещата по двойки Елизара Янева и Йоана Костантинова се наложиха с 6-2, 7-5 над Нала Ковачич и Ана Прачек.

Мачовете от група „А" на Европейската зимна купа се играят в зала „Атаро Клима". Състезанието се провежда със съдействието „АТАРО Клима" ЕООД, Българска Федерация по Тенис и ТК „Пловдив 1981".

България е представена в състав Йоана Константинова, Елизара Янева и Мария Рогачева. Капитан на България е Георги Чочев.

За втора поредна година Пловдив е домакин на мачове от Европейска зимна купа. През миналата година зала „Атаро Клима" отново посрещна турнир за девойки до 14 годишна възраст.

И този път домакините от ТК "Пловдив 1981" и зала „Атаро Клима" в Пловдив предоставят възможност всичките мачове да се наблюдават на живо в канала на YouTube с адрес Тенис Атаро Клима. Там на живо се следят и резултатите от срещите. Също така зрителите и тенисистите могат да наблюдават мчовете и във фоайето на залата.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsВимакс Клима
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+