Меню Вход

Националните отбори до 14 г. и 16 г. започнаха лагер в Пловдив преди Европейските зимни купи

Националните отбори до 14 г. и 16 г. започнаха лагер в Пловдив преди Европейските зимни купи
03-02-2020 16:10
Националните състезатели на България до 14 и 16 годишна възраст (юноши и девойки) започнаха от днес лагер в зала „Атаро Клима" в Пловдив. Родните таланти ще участват на турнири от Европейската зимна купа от 7 до 9 февруари.

 

Пловдив ще бъде домакин на напреварата при девойките до 14 г. Състезанието ще се проведе в зала „Атаро Клима".

Националките до 14 г. са в състав Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен), Елизара Янева и Мария Рогачева (ТК "Пловдив 1981", гр.Пловдив). Капитан на България е Георги Чочев. Общо 8 отбора вземат участие на състезанието в Пловдив. Освен нашите момичета на кортовете в зала „Атаро Клима" ще видим тимовете на Австрия, Унгария, Италия, Словения, Швеция, Турция и Украйна. Първите два отбора ще се класират за финалите от 20-ти до 22- ри февруари в Раковник (Чехия).


Юношите до 14 г. ще участват на турнир в Казан (Русия). България е в състав Георги Георгиев (ТК "Хасково 2015", гр.Хасково), Павел Маринов (ТК "Супер Спорт", гр.Варна) и Анас Маздрашки (ТК "Егалите", гр.Несебър) с треньор Даниел Ангелов. Освен България в турнира ще вземат участие тимовете на Беларус, Естония, Финландия, Латвия, Полша, Русия и Швеция. Първите два отбора ще се класират за финалите във Веска (Чехия) от 20-ти до 22- ри февруари


Девойките до 16 г. ще участват на турнир от Европейската зимна купа в Лоусада (Португалия). Националките са в състав Михаела Цонева (ТК "Кристи", гр.Дряново), Денислава Глушкова (TK "Дема", гр.София) и Катерина Димитрова (ТК "Пловдив 1981", гр.Пловдив) с треньор Биляна Павлова. Освен нашите момичета на турнира в Португалия ще участват отборите на Австрия, Франция, Израел, Италия, Португалия, Румъния и Швейцария. Първите два отбора ще се класират за финалите в Брест (Франция) от 20 до 22 февруари.


Националите на България до 16 г. (юноши) ще вземат участие на турнир в Шоле (Франция). България ще бъде представена от Адрияно Дженев (ТК "Пловдив 1981", гр.Пловдив), Янаки Милев (ТК "Локо 98", гр.Пловдив) и Илиян Радулов (ТК "Тракия", гр.Пловдив) с треньор Милко Милев. Освен нашите момчетата за първите две места ще се борят тимовете на Беларус, Франция, Германия, Израел, Норвегия, Португалия и Швейцария. Финалите на осемте най-добри отбори в Европа при юношите до 16 г. са в Рончин (Франция).

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+