Меню Вход

Пловдив отново ще бъде домакин на Европейска зимна купа по тенис

Пловдив отново ще бъде домакин на Европейска зимна купа по тенис
02-02-2020 11:53
От 7 до 9 февруари 2020 г. Пловдив ще бъде домакин на мачовете от група „А" на Европейската зимна купа за девойки до 14 годишна възраст. Мачовете ще се играят в зала „Атаро Клима", а състезанието ще се проведе със съдействието „АТАРО Клима" ЕООД, Българска Федерация по Тенис и ТК „Пловдив 1981".

 

България ще бъде представена в състав Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен), Елизара Янева (ТК "Стоянстрой", гр.Пловдив) и Мария Рогачева (ТК "Пловдив 1981", гр.Пловдив). Капитан на България е Георги Чочев.

Общо 8 отбора вземат участие на състезанието в Пловдив. Освен нашите момичета на кортовете в зала „Атаро Клима" ще видим тимовете на Австрия, Унгария, Италия, Словения, Швеция, Турция и Украйна.

Първите два отбора ще се класират за финалите в от 20-ти до 22- ри февруари в Чехия.

За втора поредна година Пловдив ще бъде домакин на мачове от Европейска зимна купа. През миналата година зала „Атаро Клима" отново посрещна турнир за девойки до 14 годишна възраст.

През миналата година от Тенис Европа изпратиха благодарствени поздрави за уникалната организация на „Атаро Клима" и турнирният директор Георги Чочев. Надпреварата пък бе сравнена като организация като от професионалния тур. И през тази година състезателите ще бъдат извозвани с три автомобила Тесла, на обяд ще има кетъринг от ресторант с най-високо. За всички участници и капитаните ще има много подаръци от партньорите на турнира.

През месец декември зала „Атаро Клима" бе домакин и на Държавното първенство на закрито за юноши и девойки до 14 г.

И този път домакините от ТК "Пловдив 1981" и зала „Атаро Клима" в Пловдив ще предоставят възможност всичките мачове да се наблюдават на живо в канала на YouTube с адрес Тенис Атаро Клима. Там на живо се следят и резултатите от срещите. Също така зрителите и тенисистите могат да наблюдават мчовете и във фоайето на залата.

От 3 до 6 февруари националните отбори до 14 и 16 годишна възраст ще проведат подготвителни лагери в зала „Атаро Клима" в Пловдив.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+