Меню Вход

ЧНГ и успех на България на ATP Cup

ЧНГ и успех на България на ATP Cup
01-01-2020 08:00
Честита Нова година! Управителният съвет на БФТенис желае на всички тенис почитатели, състезатели, треньори, съдии, партньори и приятели здраве, победен дух, радостни моменти на корта и щастие! Дано 2020-а ни донесе нови успехи и нови фенове на любимия спорт. Благодарим на всички за усилията и работата досега. Ние като федерация ще продължим и през Новата година професионално и открито преследването на целите, задачите и отговорностите. Ще продължим да правим всичко по силите ни подрастващите да имат всичко необходимо за просперитет, развитие на амбициозните клубове, подкрепа на националните състезатели, за да реализират възможностите си, за постигане на резултати по програмите ни и силен Sofia Open 2020. Извън корта желаем на всички сили, вяра, благоденствие и любов!

 

В навечерието на дебютното издание на ATP Cup, където България ще бъде представена от Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев, Тодор Енев отправя своите пожелания:
„Като рекордьор по мачове за „Купа Дейвис" и дългогодишен капитан на България искам да пожелая успех на Григор Димитров в дебюта му като играещ капитан. Зная каква е отговорността да поведеш България, да играеш, да предаваш опит и да обединяваш. Вярвам, че България ще се представи достойно в новата отборна надпревара, която открива мъжкия тенис календар за 2020 година. Кузманов, Лазаров, Донски и Андреев имат опит като отбор и изграден колективен дух в досегашните ни мачовете за „Купа Дейвис". Желая на момчетата сега да се насладят на турнира, атмосферата и срещите с големите в Австралия. Припомням, че за разлика от „Купа Дейвис" БФТ за жалост няма ангажимент по организация, логистика и обезпечаване на родното участие на ATP Cup, който е под егидата на ATP, но централата не е отказвала съдействие или помощ, като част от българите, смея да твърдя, че имаха добра подготовка и тренировки на Националния тенис център. Успех на отбора на България на ATP Cup в Австралия! На всички, които обичаме тениса, пожелавам успешна Нова година, положителни емоции, а защо не и 2020 победи на корта!"

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+