Меню Вход

Йоана Константинова e млад талант номер 1 на Община Плевен

Йоана Константинова e млад талант номер 1 на Община Плевен
18-12-2019 17:36
Тениситката Йоана Константинова беше избрана за млад талант номер на Община Плевен. Номинациите бяха направени от спортните клубове, а специална комисия, определена със заповед на кмета на Общината Георг Спартански, отличи номинираните в различните категории.

 

Само преди седмица Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен) триумфира като двойна шампионка на Държавното лично първенство по тенис на закрито за девойки до 14 г. в Пловдив. Константинова спечели титлата на сингъл със само един загубен сет, а в турнира по двойки взе първото място в тандем с Мария Рогачева (ТК "Пловдив 1981", гр.Пловдив). Йоана Константинова е шампионка до 12 г. на България и в зала за 2019 г. . Освен това е вицешампионка на България до 14 г. в зала (2019 г.). През миналата година стана вицешампионка на България до 12 г. на открито и отборна шампионка до 12 г. Шампионка на Национален Мастърс до 8, 10 и 12 г. (2014, 2016 и 2018 г.). През тази година спечели титлата на Мастърса до 13 г. за наградите на „SPORT DEPOT" в Свиленград.

С националния отбор на България за девойки до 12 г. Константинова спечели второ място на Европейската зимна купа и четвърто на Европейската лятна купа. Също така националките на България до 12 г. спечелиха титлата на много престижен турнир в Резато (Италия).

И през тази година Константинова има много престижни призови класирания на международни състезания и турнири от календара на Тенис Европа. Тя спечели две титли при 12-годишните на турнири от първа категория в Испания без да загуби нито един сет. Има първо място на турнира от втора категория до 12 г. в Добрич и първо място на турнира от трета категория до 14 г. в Сливен. Йоана печели наградата за подготовка в академията на IMG в САЩ, като финалистка на турнира „DUD BOWL" до 11 г. през 2017-а.

От 2017 г. е национален състезател на България.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+