Меню Вход

Пьотр Нестеров е спортист №1 на сдружение „Черно море“

Пьотр Нестеров е спортист №1 на сдружение „Черно море“
13-12-2019 09:33
Пьотр Нестеров е спортист №1 на варненското спортно сдружение „Черно море". Едва на 16 годишна възраст Пьотр продължи с великолепното си представяне и през тази година и постигна много сериозни успехи.

 

През този сезон Нестеров спечели три титли на сингъл на турнири от ITF за юноши и девойки. Той триумфира с трофея на турнира за юноши и девойки от трета категория на ITF в Цавтат (Хърватска). Също така стана двоен шампион на турнира от четвърта категория на ITF в Скопие (Македония), и спечели титлата на сингъл на друг турнир от пета категория в македонската столица. В тандем със Симеон Терзиев (ТК "Диана", гр.София) е първи по двойки на турнира за юноши и девойки от втора категория на ITF в Хайфа (Израел). Двамата с Терзиев спечелиха и второ място по двойки на турнира по тенис за мъже от серията "Фючърс" на ITF Бургас.

Нестеров завърши на престижното пето място на сингъл на европейското лично първенство в Москва, а също е пети в Европа по двойки в тандем с Иван Пенев.

Пьотр е троен шампион (сингъл, двойки юноши и смесени двойки) от Държавното лично първенство за открито до 16 г.

С отбора на България спечели две седми места на европейските зимни и летни отборни купи.

С тези успехи Пьотр ще се изкачи до топ 70 в световната ранглиста за юноши и девойки на ITF до 18 г. в началото на следващата година.

Припомняме, че точно преди година Нестеров беше избран за най-добър тенисист на Европа до 16 годишна възраст. Тогава той спечели Мастърса на най-добрите осем тенисисти на стария континент до 16 г.

Личен треньор на Пьотр е Кристиан Илиев.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsВимакс Клима
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+