Меню Вход

Спасов ще спори за титлата на световните финали на „Kinder+ Sport“, Цонков и Станева са финалисти в утешителната надпревара

Спасов ще спори за титлата на световните финали на „Kinder+ Sport“, Цонков и Станева са финалисти в утешителната надпревара
19-10-2019 21:51
Даниъл Спасов (ТК "Черно море Елит ", гр.Варна) ще спори за титлата на финалния световен турнир от веригата „Kinder+ Sport". Надпреварата се провежда на кортовете на Кънтри Клуба в Монте Карло, а в състезанието участват деца от 9 до 12 годишна възраст.

 

Тенисистите са разпределени в две възрастови групи – до 10 и до 12 годишна възраст.

При момчетата до 12 г. Даниъл Спасов (ТК "Черно море Елит", гр.Варна) показа страхотна психика и успя да победи с 2-6, 6-4, 11-9 Даниеле Фаустини от Италия. Това е четвърта поредна победа за Спасов, а за титлата той ще спори срещу Колос Кинсеш от Унгария.

При момчетата до 10 г. Владимир Цонков (ТК "1882", гр.София) се класира на финал в утешителната напревара. Цонков победи в драматичен мач със 7-1 точки в решаващия тайбрек Марк Хайд от Беларус. Борис Борисов (ТК "Асеновград", гр.Асеновград) отстъпи в два сета на полуфиналите от Артисом Аскирка от Беларус.

При момичетата до 10 г. Антония Станева (ТК "Славия", гр.София) също се класира на финал в утешителната надпревара. Станева се наложи с 4-3(4), 4-1 над Гиола Брочини от Монако.

При момичетата до 12 г. Валерия Гърневска (ТК "Българов", гр.Габрово) загуби на полуфиналите в утешителната надпревара с 1-4, 2-4 от унгарката Изабеле Гиосану.
След края на мачовете малките тенисисти посетиха Океанографския музей в Монте Карло.


Осем родни тенисисти спечелиха правото да играят финалите в Монте Карло, след като спечелиха турнирите в България. В рамките на шест турнира от март до август във възрастовите групи до 9, 10, 11 и 12 г. българските деца се съревноваваха помежду си, за да излъчат представителите на България за международните финали. Там те мерят сили с националните шампиони по проекта от Австрия, Германия, Унгария, Израел, Малта, Люксембург, Полша, Монако, Ирландия, Италия и Франция.

Участието на най-добрите млади български тенисисти на турнира "Киндер + спорт " е по Програмата "Тенисът - Спорт за всички", която е финансирана от Министерството на младежта и спорта.

Треньори на родните таланти са Даниел Ангелов и Робърт Сократов.

„Киндер+ Спорт" e международен социален проект на Ferrero Group, който има за цел да даде възможност на максимален брой деца от цял свят да усетят радостта от движението.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaУниверситетска болница
Официални партньориMelliGel
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+