Меню Вход

Заключителен турнир по програмата „Тенисът - спорт за всички“ в Свиленград

Заключителен турнир по програмата „Тенисът - спорт за всички“ в Свиленград
12-10-2019 12:16
На кортовете на ТК „Свиленград" в Свиленград се проведе заключителен турнир по програмата "Тенисът спорт за всички" на ММС и БФТ. Всички състезатели бяха наградени с грамоти, а децата с по-напреднали умения получиха медали. 24 деца на възраст между 6 и 12 години се включиха в тренировки и обучение по програмата през тази година в Свиленград. Те придобиха основни познания в играта тенис на корт. Всички деца преминаха и обучение по правилата на "Честна игра". Треньор на младите таланти беше Елена Цингова-Атанасова.

За пета поредна година програмата на Българската федерация по тенис "Тенисът – Спорт за всички" с подкрепата на Министерство на младежта и спорта осигури безплатно обучение по тенис на деца между 6 и 12 години в цялата страна.

50 клуба в 28 населени места отвориха врати за обучение на деца от 6 до 12 годишна възраст. Във всеки клуб малките тенисисти бяха разпределени в поне по две групи от минимум 12 деца, а заниманията се провеждаха минимум по един път седмично (общо 24 тренировки).

Българската федерация по тенис осигури цялата необходима екипировка за провеждането на обучението.

Като допълнителни дейности по програмата "Тенисът - Спорт за всички" се проведоха редица регионални първенства до 8, 10 и 12 г.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaУниверситетска болница
Официални партньориMelliGel
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+