Меню Вход

Трима българи се класираха за втория кръг на турнира за мъже от ITF в Бургас

Трима българи се класираха за втория кръг на турнира за мъже от ITF в Бургас
09-10-2019 20:09
Васил Младенов, Александър Донски и Симон-Антъни Иванов се класираха за втория кръг на турнира за мъже в Бургас от календара на международната федерация по (ITF) с награден фонд от 15 хиляди долара.

 

Васил Младенов направи обрат и победи №6 в схемата Никита Мащаков от Украйна с 4-6, 7-6 (2), 6-4 за 2 часа и 51 минути игра. Александър Донски продължи добрата си серия от последните две седмици и елиминира Горазд Србляк от Македония с 6-3, 6-4. Симон-Антъни Иванов направи обрат и се наложи над Владимир Филип от Румъния с 1-6, 6-2, 6-3.

Загуби претърпяха Антъни Генов от Калин Манда от Румъния с 5-7, 4-6, и Симеон Терзиев от Лука Герхарт от Германия с 2-6, 6-7 (1).

Най-интересната среща от днес ще се доиграе утре. В нея националите на България за "Купа Дейвис" Александър Лазаров и Габриел Донев се разделиха при резултат 5-7, 6-2, 5-5 след 2 часа и 20 минути игра и настъпила тъмнина.

Утре срещите си от първия кръг ще изиграят Вениамин Нив, Васил Димитров, Пьотр Нестеров и Мартин Димитров.

Турнирът ще продължи до края на седмицата. В него участват голяма част от най-добрите български тенисисти, както и представители на над петнадесет други държави.

Утре срещите започват в 10.00 часа на кортовете на ТК "Авеню" в Бургас.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+