Меню Вход

Заключителни тренировки по програмата „Тенисът - спорт за всички“ в Сливен

Заключителни тренировки по програмата „Тенисът - спорт за всички“ в Сливен
04-10-2019 10:53
И през тази година на ТК „Спорт Палас" в Сливен се проведоха тренировки и обучение по програмата "Тенисът спорт за всички" на ММС и БФТ. В програмата се включиха 24 деца на възраст между 6 и 12 г, които в продължение на 24 тренировки придобиха основни познания в играта тенис на корт. Програмата завърши с мини турнир за децата и тържество с лакомства. 5 от децата остават за по-следващо обучение в групите по тенис.

За пета поредна година програмата на Българската федерация по тенис "Тенисът – Спорт за всички" с подкрепата на Министерство на младежта и спорта осигури безплатно обучение по тенис на деца между 6 и 12 години в цялата страна.

50 клуба в 28 населени места отвориха врати за обучение на деца от 6 до 12 годишна възраст. Във всеки клуб малките тенисисти бяха разпределени в поне по две групи от минимум 12 деца, а заниманията се провеждаха минимум по един път седмично (общо 24 тренировки).

Българската федерация по тенис осигури цялата необходима екипировка за провеждането на обучението.

Като допълнителни дейности по програмата "Тенисът - Спорт за всички" се проведоха редица регионални първенства до 8, 10 и 12 г.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaУниверситетска болница
Официални партньориMelliGel
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+