Меню Вход

Програмата „Тенисът - спорт за всички“ дебютира в Петрич

Програмата „Тенисът - спорт за всички“ дебютира в Петрич
02-10-2019 09:56
През тази годината програмата "Тенисът спорт за всички" на ММС и БФТ зарадва за първи път бъдещите тенис таланти в Петрич. ТК „ Кан Пресиян", гр. Петрич беше официално лицензиран в началото на тази година и получи шанс да се включи в програмата. 24 деца на възраст между 6 и 12г. в продължение на 24 тренировки придобиха основни познания в играта тенис на корт. Някои от малките състезатели ще продължат да се занимават с тенис и ще бъдат картотекирани в края на годината в Българката федерация по тенис

За пета поредна година програмата на Българската федерация по тенис "Тенисът – Спорт за всички" с подкрепата на Министерство на младежта и спорта осигури безплатно обучение по тенис на деца между 6 и 12 години в цялата страна.

50 клуба в 28 населени места отвориха врати за обучение на деца от 6 до 12 годишна възраст. Във всеки клуб малките тенисисти бяха разпределени в поне по две групи от минимум 12 деца, а заниманията се провеждаха минимум по един път седмично (общо 24 тренировки).

Българската федерация по тенис осигури цялата необходима екипировка за провеждането на обучението.

Като допълнителни дейности по програмата "Тенисът - Спорт за всички" се проведоха редица регионални първенства до 8, 10 и 12 г.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaУниверситетска болница
Официални партньориMelliGel
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+