Меню Вход

Заключителни тренировки по програмата „Тенисът - спорт за всички“ в Шумен

Заключителни тренировки по програмата „Тенисът - спорт за всички“ в Шумен
12-09-2019 10:58
На кортовете на ТК „Шуменец", гр. Шумен се проведоха заключителните тренировки по програмата "Тенисът спорт за всички" на ММС и БФТ. През тази година в програмата се включиха 26 деца разпределени в две групи. Малчуганите бяха обучавани от треньорите Никола Николов и Богомил Радославов.

За пета поредна година програмата на Българската федерация по тенис "Тенисът – Спорт за всички" с подкрепата на Министерство на младежта и спорта осигури безплатно обучение по тенис на деца между 6 и 12 години в цялата страна.

50 клуба в 28 населени места отвориха врати за обучение на деца от 6 до 12 годишна възраст. Във всеки клуб малките тенисисти бяха разпределени в поне по две групи от минимум 12 деца, а заниманията се провеждаха минимум по един път седмично (общо 24 тренировки).
Българската федерация по тенис осигури цялата необходима екипировка за провеждането на обучението.


Като допълнителни дейности по програмата "Тенисът - Спорт за всички" са проведоха редица регионални първенства до 8, 10 и 12 г. На 14 и 15 септември ще бъде проведе финален Мастърс до 8 г. в град Плевен.

Освен това в програмата са и четири международни състезания: "Смирква Боул" в Хърватия, „Дъд Боул" в Хърватия, „Тен про" в академията на Рафаел Надал и финалите на Kinder+ Sport в „Монте Карло Кънтри клуб".

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaУниверситетска болница
Официални партньориMelliGel
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+