Меню Вход

Петя Аршинкова е Държавна шампионка за жени, Лазаров и Лазов ще спорят за титлата при мъжете

Петя Аршинкова е Държавна шампионка за жени, Лазаров и Лазов ще спорят за титлата при мъжете
31-08-2019 18:32
Петя Аршинкова защити титлата си на Държавното лично първенство по тенис за мъже и жени "ЗММ България". Надпреварата с награден фонд от 10 хиляди лева се провежда на червените кортове на ТК "Левски" в София.

 

Аршинкова спечели за втори пореден път в кариерата си трофея след като победи на финала водачката в схемата и държавна шампионка през 2017 година Гергана Топалова с 6:4, 4:6, 6:3. Това беше втора титла за Аршинкова от шампионата през този сезон, след като вчера тя и Топалова триумфираха на двойки.За съжаление травма получена на финала на сингъл попречи на Топалова да играе във финала на смесени двойки. Така титлата спечелиха Христо Валеов и Габриела Михайлова. На второ място се класираха Вениамин Нив и Гергана Топалова.


Александър Лазаров и Габриел Донев спечелиха титлата в турнира на двойки при мъжете. Лазаров и Донев победиха на финала с 5:7, 7:5, 10-4 Вениамин Нив и Радослав Лукаев.


Първите двама поставени в основната схема Александър Лазаров и Александър Лазов се класираха за финала на при мъжете. Защитаващият титлата си от миналия сезон и номер 1 Александър Лазаров победи действащия национален първенец в зала и четвърти поставен Габриел Донев с 4:6, 7:5, 6:3.

Вторият в схемата Александър Лазов, държавен първенец на открито през 2012 година, победи с 6:3, 6:1 в другия полуфинал номер 3 Александър Донски, шампион на България в зала през 2017 и 2018 година.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+