Меню Вход

Аршинкова и Топалова са държавни шампионки на двойки и финалистки на сингъл, първите четирима поставени се класираха за полуфиналите при мъжете на Държавното първенство по тенис за мъже и жени "ЗММ България"

Аршинкова и Топалова са държавни шампионки на двойки и финалистки на сингъл, първите четирима поставени се класираха за полуфиналите при мъжете на Държавното първенство по тенис за мъже и жени
30-08-2019 19:26
Петя Аршинкова и Гергана Топалова спечелиха титлата на двойки при жените на Държавното лично първенство по тенис за мъже и жени "ЗММ България". Надпреварата с награден фонд от 10 хиляди лева се провежда на червените кортове на ТК "Левски" в София.

 

Поставените под номер 1 Аршинкова и Топалова победиха на финала вторите в схемата Габриела Михайлова и Зиновия Ванева с 6:2, 6:4. Победителките при дуетите ще се изправят една срещу друга в утрешния финал на сингъл, в който Аршинкова ще защитава титлата си от миналия сезон срещу шампионката от 2017 година Топалова.

Аршинкова победи с 6-3, 6-0 националната шампионка за 2009 година и финалистка от миналия сезон Хюлия Велиева. Първата поставена Топалова се наложи с 6-3, 1-6, 6-3 над третата в схемата Габриела Михайлова, която за втора поредна година достигна до полуфиналите на надпреварата.


Първите четирима поставени при мъжете се класираха за полуфиналите.

Водачът в схемата и защитаващ титлата си от миналия сезон Александър Лазаров се наложи убедително над номер 5 Вениамин Нив с 6:1, 6:0.

За място на финала Лазаров ще се изправи срещу действащия национален първенец в зала и четвърти поставен Габриел Донев, който елеминира Любомир Лещански и спечели с 6:2, 6:4.

Номер 2 Александър Лазов, държавен първенец на открито през 2012 година, победи седмия в схемата Мартин Илиев с 6:1, 6:3.

На полуфиналите Лазов ще срещне Александър Донски, шампион на България в зала през 2017 и 2018 година.

Номер 3 Донски елиминира днес шестия поставен Мартин Димитров със 7:5, 6:1.

Полуфиналите при мъжете започват утре в 10.00 часа. След тях ще се играе финала при жените.


Програма :

31.08

1/2 финали мъже единично

финал жени единично

финал мъже двойки

финал смесени двойки

1.09 финал мъже единично

Благодарение на партньорството на Българската федерация по тенис и SoCourt може да гледате на живо срещите от Държавното лично първенство по тенис.

https://www.youtube.com/channel/UCOJzMZ6JSzBxPd2CNbsnVsQ

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+