Меню Вход

3 българчета продължават на четвъртфиналите в утешителната надпревара на "Смриква Боул"

3 българчета продължават на четвъртфиналите в утешителната надпревара на
27-06-2019 09:44
Емил Бимбашиев (ТК "Смолян 2013", гр.Смолян), Андрея Глушкова (ТК "Дема", гр.София) и Никол Иванова (ТК "Бароко Спорт", гр.София) се класираха за четвъртфиналите на утешителната надпревара на най-силния международен турнир по тенис в света за момичета и момчета до 10 г. "Смриква Боул" в Хърватия.

 

В утешителната надпревара при момчетата Емил Бимбашиев победи с 6:2 Делян Ремедиос от Турция. Емил Маринов (ТК "Супер Спорт", гр.Варна) отстъпи с 1:6 от Халил Хатипоуглу от Турция.

В утешителната надпревара при момичетата Андрея Глушкова победи с 6:1 Росе Гурфон от Великобритания. Никол Иванова се наложи с 6:2 над Неа Херцог от Хърватия. Елена Пападопулу (TK "Витоша", гр.София) падна с 4:6 от Ерлин Борисова от Израел. Елеонора Тонева (ТК "15:40", гр.София) загуби с 3:6 от Ева Захарова от Русия.

За съжаление българското участие в основната схема приключи на осминафиналите.

При момчетата Александър Толев (ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив) отстъпи с 2:4, 3:4 на Филип Ладман от Чехия.

При момичетата Брияна Иванова (ТК "Славия Бомел 9", гр.София) загуби с 3:5, 0:4 от Ника Миакар. Рая Стайкова (ТК "Свиленград", гр.Свиленград) отстъпи с 5:4, 4:5, 7-10 от Веница Янева от Словения.


Треньори на българчетата са Робърт Сократов, Петър Атанасов и Димо Толев.

Българският отбор на "Смриква Боул" участва на турнира с финансовата подкрепа на програмата на БФТ и ММС „Тенисът - спорт за всички".

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедФИДУЕБ
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+