Меню Вход

Продължава великолепното представяне на българчетата на Dubrovnik Dud Bowl

Продължава великолепното представяне на българчетата на Dubrovnik Dud Bowl
20-06-2019 11:52
Всичките 8 родни таланти участващи по програмата на БФТ и ММС „Тенисът - спорт за всички" успяха да преодолеят групите и да се класират за елиминациите на международния турнир „Dubrovnik Dud Bowl". Надпреварата се провежда в две възрастови групи – до 11 и до 13 г. Състезанието е известно като това с най-големите награди за подрастващите – победителите получават договор с водеща световна марка и безплатно участие в двуседмичния тенис лагер, провеждан от самия Горан Иванишевич.

 

За елиминациите са класираха Димитър Кисимов (ТК "Про спорт", гр.София), Иван Иванов (ТК "Испано", гр.Варна), Габриела Иванова (ТК "Черноморец ", гр.Бургас), Андреа Иванова (ТК "Славия Бомел 9", гр.София), Ангел Владов (ТК "Супер Спорт", гр.Варна), Никола Маринов (ТК "Испано", гр.Варна), Лидия Енчева (ТК "Силистра", гр.Силистра) и Ива Иванова (ТК "Августа Траяна", гр.Стара Загора). Тези тенисисти спечелиха квалификациите в България и са финансирани за участие по програмата на БФТ и ММС „Тенисът - спорт за всички". Треньор на българчетата е Даниел Костов.


Турнирът Dubrovnik Dud Bowl от 2015 г. се провежда в две възрастови групи – до 11 и до 13 г. Играе са по системата „всеки срещу всеки" в групи, защото целта на турнира е децата да играят колкото се може повече мачове.

Финалистите до 11 г. печелят "уайлд кард" за турнира от първа категория на Тенис Европа до 14 г., който ще се проведе в България през 2020 г. и "уайлд кард" за участие в турнира „Малките асове" във Франция в началото на следващата година. Призьорите до 13 г. ще получат "уайлд кард" за турнира на ITF в Дубровник.


Това е петото юбилейно издание на „Dubrovnik Dud Bowl". За първи път състезанията до 11 и до 13 г. ще се проведат по едно и също време.

DUD BOWL е един от най-престижните тенис турнири за подрастващи с участието на значителен брой деца във всяка една от последните няколко години.

През 2017 г. българското участие до 13 г. завърши с титла и още три медала. В турнира по двойки при момчетата Александър Николов спечели златен медал. На сингъл Николов спечели и сребърен медал, а Михаела Цонева завоюва бронзово отличие. В надпреварата по двойки Цонева и Мария Танева спечелиха бронзов медал. До 11 г. Йоана Константинова триумфира с две втори места при 11-годишните.

През 2016 г. Анастасия-Александра Николова стана победителка в надпреварата до 11 г. и участва в лагера на Горан Иванишевич.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+