Меню Вход

Биляна Павлова ще участва в курс за треньори на професионални състезатели на ITF – ниво 3

Биляна Павлова ще участва в курс за треньори на професионални състезатели на ITF – ниво 3
24-05-2019 10:18
Биляна Павлова ще вземе участие в курс на обучение за треньори на професионални състезатели на ITF – ниво 3. Павлова e вторият български специалист, който има възможност да изкара най-високото ниво за треньорско обучение на Международната федерация по тенис. През миналата година Пресиян Коев премина успешно през курса на обучение. Благодарение на доброто представяне на Коев и работата на БФТенис, отново ще имаме честта да изпратим български треньор на това престижно обучение.

Курса ще се проведе в рамките на шест поредни седмици от 3-ти юни до 14-ти юли /шест модула от по една седмица/.

Отделните части на курса имат следните насочености :

- Стратегия и Тактика

- Биомеханика и Техника

- Физическа подготовка

- Психология

- Професионално развитие

- Методология на обучение

Мястото на провеждане е центъра за развитие на ITF във Валенсия (Испания). Обучението ще се води от водещия автор на тенис литература в света Мигел Креспо, който е директор по научната дейност на ITF и от Рафа Мартинес.

Практическата част пък ще се проведе във водещата академия в Испания за женски тенис „Панчо Алварино", чийто основател е треньорът извел Динара Сафина до Топ 10 в света и спечелил първата за Испания „Фед Къп" през 1991 г. В курса ще участват пет тенис специалисти от целия свят, а поканите за участие са индивидуални.

Част от обучението на курсистите ще бъдат срещите им с водещи тенисисти и треньори в съвременния тенис по време на различни силни тенис турнири.

Обучението за най-високото ниво на тенис обучение /ниво3/ се финансира по програмата на Олимпийска солидарност на Международния олимпийски комитет. Участието на Биляна Павлова се осъществява със съдействието на БФТенис и БОК.

Амбицията на БФТенис е в най-близко бъдеще в България да бъде проведен курс от същото ниво.

Биляна Павлова е бивша национална сестезателка по тенис. През 2004 г. е шампионка на двойки от държавното първенство в зала заедно с Филипа Габровска, а през 2005 г. и на държавното лично първенство с Надежда Василева.

Биляна Павлова е двукратна европейска шампионка по тенис за ветерани във възрастова група "35+".

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaУниверситетска болница
Официални партньориMelliGel
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+