Меню Вход

За пета поредна година програмата "Тенисът - Спорт за всички" осигурява безплатен тенис за деца от 6 до 12 години

За пета поредна година програмата
22-05-2019 11:16
Програмата на Българската федерация по тенис "Тенисът – Спорт за всички" с подкрепата на Министерство на младежта и спорта ще осигури за пета поредна година безплатно обучение по тенис на деца между 6 и 12 години в цялата страна.

 

50 клуба в 28 населени места ще отворят врати за обучение на деца от 6 до 12 г. през месеците от юни до октомври.

Във всеки клуб малките тенисисти ще бъдат разпределени в поне по две групи от минимум 12 деца, а заниманията ще са минимум по един път седмично (общо 24 тренировки).

Българската федерация по тенис осигурява цялата необходима екипировка за провеждането на обучението.

Като допълнителни дейности по програмата "Тенисът - Спорт за всички" са предвидени регионални първенства до 8, 10 и 12 г. и финален Мастърс до 8 г. в град Плевен.

Освен това в програмата са включени и четири международни състезания: "Смирква Боул" в Хърватия, „Дъд Боул" в Хърватия, „Тен про" в академията на Рафаел Надал и финалите на Kinder+ Sport в „Монте Карло Кънтри клуб". През 2018 година българските деца успяха да се докоснат до Рафаел Надал на турнира в неговата академия, а на големия турнир от сериите ATP 250 – Sofia Open, който се проведе в "Арена Армеец", излязоха на централен корт с Карен Хачанов.

През миналата година 1350 деца и 60 лицензирани треньора взеха участие в обучението по програмата "Тенисът - Спорт за всички". През 2019 г. се очаква децата, включили се в програмата, да бъдат около 1500.

Децата и техните родители, които се интересуват, могат да получат информация за клубовете в страната, които са включени през 2019 г., на сайта на БФТ – bgtennis.bg, раздел програми - „Тенисът - Спорт за всички".

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедDECATHLONБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+