Меню Вход

България участва в квалификации за световното отборно първенство по тенис в инвалидни колички

България участва в квалификации за световното отборно първенство по тенис в инвалидни колички
10-05-2019 15:45
През месец април България взе участие в квалификации на световното отборно първенство по тенис в инвалидни колички за жени в Португалия. България се представи в състав Зоя Чавдарова, Мария Петрова и треньор Христинка Братанова. За съжаление нашите представителки допуснаха три загуби в групата от Русия, Белгия и Дания.

През тази година Министерството на младежта и спорта отпусна средства на Зоя Чавдарова за участие в седем турнира с цел класиране на Параолимпийските игри за тенис в инвалидни колички в Токио през 2020 г.


Благодарение на финансирането на Зоя от страна на Министерството, българката ще вземе участие освен в Португалия и на още шест състезания от календара на ITF Wheelchair 2019 година. Следващите турнири ще се проведат в Загреб през юни, във Форли (Италия) през юли, в Румъния през август, в Сион (Швейцария) през октомври и в Гърция през ноември.

През 2018 г. БФТ финансира пет международни състезания на Зоя, а Министерството на младежта и спорта осигури част от средствата за закупуването на нова спортна количка, която беше връчена лично от министър Красен Кралев.

През септември на базата на „ТК Испано" във Варна ще се проведе турнир от веригата „ITF Futures 3" за хора в инвалидни колички. От 12- ти до 16 юни на „Национален ОББ тенис център" ще се проведе Държавното първенство по тенис за хора в инвалидни колички.


От 13-ти до 15-ти май националният отбор за хора в инвалидни колички ще има лагер във Варна на базата на Спорт палас- к.к. Златни пясъци.

През месец февруари на Sofia Open в зала Арена Армеец организаторите осигуриха на Зоя и останалите тенисисти в инвалидни колички да направят демонстративен мач с някои от състезателите от основна схема на турнира.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaУниверситетска болница
Официални партньориMelliGel
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+