Меню Вход

Започна треньорски курс по методиката на ITF

Започна треньорски курс по методиката на ITF
18-04-2019 10:10
От 15 април до 19 април на базата на „Национален ОББ тенис център" в Борисовата градина се провежда първия модул от треньорски курс по методиката на ITF. Той е организиран от лицензирания от Националната агенция за професионално образование и обучение, център за професионално обучение към Българската Федерация по Тенис.

25 млади специалисти участват в обучението, което ще се проведе в три модула. Освен часовете по тенис, участниците в курса имат теоретични часове по Здравословни и безопасни условия труд, Икономика, Предприемачество, Чужд език, Спортен мениджмънт и основи на спортната тренировка.


Следващите дати за обучението са :

- Модул 2 - 6 дни в периода 13-19 май 2019 г.

- Модул 3 - 6 дни в периода 17-22 юни 2019 г.

Броят на учебните часове е 150.


За поредна година БФТ организира курс по методиката на ITF. Обучението се води от преподавателите Пресиян Коев и Манук Хиндлиян, които са лицензирани от Международната тенис федерация да водят такива курсове.

През 2018г. започна работата си център за професионално обучение към Българската Федерация по Тенис, а това е едно от първите обучения по тази програма. Завършилите успешно курса ще получат удостоверение за възможност за практикуване на част от професията.


Завършилите успешно обучението получават сертификат от ITF за треньор на начинаещи и средно напреднали играчи, както и удостоверение за професионално обучение за част от професията „Помощник-треньор"

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaУниверситетска болница
Официални партньори
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+