Меню Вход

Тенис Европа с ясна позиция за ITF World Tennis Tour

Тенис Европа с ясна позиция за ITF World Tennis Tour
01-04-2019 12:10
На 29 и 30 март във Валета (Малта) се проведе 45-ото общо събрание на Тенис Европа. В него от българска страна участваха Стефан Цветков - президент на БФТ и член на борда на директорите на Международната федерация (ITF), д-р Георги Крумов - зам. председател на УС на БФТ и Пресиян Коев - спортен директор на БФТ. В общото събрание взеха участие рекордните 106 делегати от 41 национални федерации по тенис.

Делегатите проведоха конструктивни дискусии по три основни теми : ITF World Tennis Tour, прякото излъчване на турнирите от ITF за мъже и жени и реформата на Купа „Дейвис".

На събранието беше обявено единодушно становище от присъстващите национални федерации за възстановяване на точките за турнири от по-ниско ниво за класиране на ATP на състезания в ITF World Tour.

"По време на годишната генерална среща на Тенис Европа в Малта страните членки бяха единодушни от гледна точка на това, че настоящият преход между ITF World Tennis Tour и ATP Tour проваля играчите и федерациите, които ние подкрепяме", се казва в декларацията на Тенис Европа.

"Молим настойчиво ATP да обмисли незабавното възстановяване на ранкинг точките за турнирите от по-ниските нива".

"Европа има повече събития и повече играчи отколкото всеки друг регион и силно вярваме, че тенисистите, състезаващи се в турнирите, трябва да бъдат разумно възнаградени за техните усилия. Настоящата ситуация оставя значителен брой играчи лишени от права и демотивирани, а това е във вреда на нашия спорт".

"Затова силно окуражаваме ATP Турът да постигне споразумение с ITF, което да гарантира, че националните федерации могат да продължат да се концентрират върху задачите за развитие на спорта, както и върху това да осигурят последователен път за играчите, които желаят преход към професионалната верига".

По време на събранието беше оповестена информация, че след проведено проучване в последните няколко месеца, тениса е на трето място от всички спортове в света по брой последователи в социалните мрежи.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+