Меню Вход

България участва в семинар за управление и развитие на Тенис Европа

България участва в семинар за управление и развитие на Тенис Европа
29-03-2019 13:25
Българска федерация по тенис участва в семинар за управление и развитие на Тенис Европа. Събитието се проведе вчера в Валета (Малта). От българска страна участва Пресиян Коев, спортен директор на БФТ.

 

Този семинар се превърна в традиционен преди общото събрание на Тенис Европа. Всяка тенис федерация изнесе доклад за резултатите в сферата на развитието и предизвикателствата които среща. Още веднъж беше докладвана водещата роля на Европа в тенис развитието. Също така бяха обсъдени новите проекти на Тенис Европа и ITF.

Най-дълго време беше отделено на проекта, който ще започне през м. октомври и България е една от първите страни участващи в него. Това е въвеждането на световен тенис рейтинг, който ще даде възможност на всеки играещ тенис по света, да може да оцени своето класиране. Тази практика е взаимствана от друг спорт - голф.

На семинара стана ясно, че България ще участва и в друга инициатива на ITF. Става въпрос за квалифициране на Националните тенис центрове в света.

Лектори на семинара бяха : Лука Сантили, изпълнителен директор по развитие на тениса на ITF, Витор Кабрал, директор по развитието за Европа на ITF и Джеймс Макгуран, мениджър по международни отношения в ITF.

От днес в Малта започва 45-ото общо събрание на Тенис Европа. В него от българска страна участват Стефан Цветков - президент на БФТ и член на борда на директорите на Международната федерация (ITF), д-р Георги Крумов - зам. председател на УС на БФТ и Пресиян Коев, спортен директор на БФТ. В общото събрание участват рекордните 43 национални федерации по тенис.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+