Меню Вход

Български треньори на престижно обучение в Хърватия

Български треньори на престижно обучение в Хърватия
17-03-2019 18:21
Трима български тенис треньори взеха участие на 11-тия конгрес на Хърватската тенис федерация на 16-ти и 17-ти март в Загреб.

 

България беше представена на престижното обучение от Пресиян Коев, Манук Хиндлиян и Даниел Костов. Коев и Хиндлиян бяха специално поканени за да продължи тяхното обучение. Двамата са лицензирани от ITF да водят треньорски курсове. Даниел Костов получи покана като треньора, който показа най-добри резултати от всички участници на курсовете проведени в България през миналата година.

Лектори на конференцията бяха Хървое Змайч от Хърватска, Алеш Филипчич от Словения, Кенет Бастиянс от Белгия и Сирил Женевуа от Франция – водещи специалисти в треньорското обучение с редица участия на световни и европейски конференции. Темата на семинара в хърватската столица беше „Тенис техниката – кога, защо и как".

Обучението се проведе залата на ТК „Загреб", която е специален и безвъзмезден подарък от хърватските тенис звезди Борна Чорич и Марин Чилич. В тази зала провеждат тренировки всички деца от ТК „Загреб".

България е една от малкото поканени страни като специален гост от чужбина. В конференцията участваха над 100 хърватски тенис специалисти. В следващите няколко дни очаквайте впечатленията на нашите треньори от конференцията.

На 15 април започва поредния треньорски курс по методиката на ITF в България. Записванията продължават до 10 април на bgtenniseducation@gmail.com.  

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедDECATHLON
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+