Меню Вход

Отлично представяне на българите на тенис корта на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс

Отлично представяне на българите на тенис корта на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс
12-03-2019 15:51
Започнаха мачовете от тенис турнира на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс Абу Даби, Обединени арабски емирства. 7500 атлети с интелектуални затруднения от 192 държави от целия свят, 3000 треньори, 30 000 доброволци, 3000 медии ще вземат участие в първеството. Очаква се около 500 000 зрители да станат свидетели на състезанията.

Световните летни игри 2019 са най-голямото събитие в Обединените арабски емирства и първите игри на Спешъл Олимпикс в Средния Изток. Чрез спорта Световните игри 2019 дават възможност на атлетите, техните семейства и общности да оценят усилията и отпразнуват постиженията на хора с интелектуални затруднения.

Спешъл Олимпикс България се представлява на Световните игри от национална делегация от 18 атлети на възраст от 14 до 42 години в 7 спортa. За първи път в историята България има и двама представители в спорта тенис. Това са Лилия Аврейска и Храбър Натов. Треньор на тенисистите е Велиан Бакалов. Двамата българи започнаха отлично участието си на тенис турнира.


На 7 февруари 2019 атлетите на Спешъл Олимпикс България Лилия Аврейска и Храбър Натов изиграха приятелски мач с професионалните тенисисти от Индия Дживан Недунчежиян и Пурав Раджа в рамките на на турнира Sofia Open, който се проведе в Арена Армеец в София на 3 – 10 февруари 2019. Подготовката, както и възможността за демонстрация в рамките на Sofia Open станаха възможни благодарение на партньорството на Спешъл Олимпикс България с Българската тенис федерация.


Официалното откриване на игрите в Абу Даби е на 14-ти март.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsВимакс Клима
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+