Меню Вход

„Треньор на шампиони" Георги Йорданов: Искам Ралица в Топ 200 на ITF до края на годината

„Треньор на шампиони
24-02-2019 11:22
Следващият ни герой в рубриката „Треньор на шампиони" е Георги Йорданов. Специалистът изведе Ралица Александрова до титлата от Държавното първенство до 18 години. Амбициите на Йорданов и възпитаничката му обаче не спират дотук, като пред сайта на БФТенис той обяви целите им до края на сезона.

 

- От колко време работите с Ралица?

- От четири години.

- С какви качества превъзхожда опонентките си?

- Като цяло е много себераздаваща се. Повечето неща ги постигаме с много усилия. Има моменти, в коитое много трудно да се работи с момиче тийнеджър. Така понякога с приказки, понякога с наказания, стигаме до крайния резултат. Тези победи в момента й помагат да преоткрива себе си по някакъв начин.

- Как видяхте конкуренцията в в Държавното първенство до 16 години?

- Специално нейният набор на мен ми харесва. Виждам в тези момичета добро бъдеще, ако се задържат в спорта и продължат да тренират. Според мен има шан след няколко години да гледаме 4-5 много добри състезателки.

- Какви са целите ви този сезон?

- Мога да кажа, че първата от тях е изпълнена. Следващата е да стане държавна шампионка и лятото. Най-важната обаче, която аз съм поставил, е влизане в Топ 200 на ранглистата на ITF.

- Какви международни турнири сте включили в календара си?

- Ще има много. За момента Ралица има спечелен „уайлд кард" за двата турнира от втора категория на ITF в Пловдив и Бургас. През април пък пътуваме за Катар. След това имаме два турнира в Сърбия. Календарът е уплътнен. Няма месец, в който да ни липсват международни ангажименти.

- До колко реален е пробивът в ранглистата на WTA?

- Разбира се, че ще опитаме, но първата цел е Топ 200 на ITF, за да можем следващата година да гоним участие в Големите шлемове. Ралица все още е на 16 години. Пробив при жените обаче все още не ни е приоритет.

- Как започнахте да се занимавате с треньорска дейност?

- За съжаление не е хубава причината, поради която се захванах с треньорството. Идеята ми беше да стана професионален тенисист. Поради контузия обаче спрях, след което последва и операция. Опитах се да се завърна на корта. След това заминах да уча в САЩ. С течение на времето тялото ми не позволи да се занимавам професионално с тениса. Натоварванията са много тежки и нямаше как. Така реших да спра и да пробвам нещо друго. Първоначално не съм взимал треньорската дейност толкова сериозно. Когато си поставя цел обаче, обичам да я преследвам и изпълнявам. И така стъпка по стъпка влязох в треньорската професия.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+