Меню Вход

Владимир Попов : Раздавай се на максимум във всеки момент

Владимир Попов : Раздавай се на максимум във всеки момент
14-02-2019 09:04
Националните отбори на България за момчета и момичета до 12 г. и за юноши до 16 г. постигнаха огромен успех, като се класираха сред осемте най-добри отбори за финалите на Европейските зимни купи. През тази седмица ще ви запознаем с националите до 16 г., които от малки прославят името на България.

 

Днес в рубриката "Младите звезди на България" ще ви представим Владимир Попов.

Попов е роден на 24 юни 2003 г. в Пловдив. Състезател е на ТК "Стоянстрой", Пловдив. Владимир започва да се занимава с тенис на 8-годишна възраст. По спорта го запалват родителите му, а в началото започва да практикува повече като хоби, по един-два пъти на седмица. От 10-годишна възраст започва да тренира сериозно.

Любимият му тенисист е Григор Димитров, но иска да прилича на себе си и да има собствен стил на игра. В свободното си време Владимир обича да излиза с приятели. Харесва да гледа и да играе баскетбол и волейбол.

Попов е държавен вицешампион от първенството в зала до 16 г. за 2019 г. Има една титла на сингъл и три на двойки от турнири на Тенис Европа. През 2018 г. печели турнира „Barocco cup" от трета категория и стига до финал на турнир от втора категория в Румъния. От 2018 г. започва да участва и в турнири на ITF.

През 2017 г. е част от отбора 3Т, което му помага да придобие самочувствие и опит за мачове в чужбина.

Владимир споделя, че чувството да играе за България е уникално.

Спонсори и партньори
Генерален спонсор
Официални спонсори
Медийни партньори
ПартньориММСITFTennis EuropeAmerican Chamber of Commerce in BulgariaБългарски национален тенис центърKinder+