Меню Вход

Алекс: Вече се чувствам като тенисист, изживявам мечтата си

Алекс: Вече се чувствам като тенисист, изживявам мечтата си
04-02-2019 23:04
От четвъртия си опит Александър Лазаров успя. След като преди ден записа първа победа в квалификации на АТР турнир, вчера 21-годишният тенисист преодоля пресявките и влезе в основната схема на Sofia Open. След победата над италианеца Лука Вани, която дойде с два спасени мачбола, Алекс говори пред медиите.

 

- Алекс, каква е емоцията след успеха?

- Не знам какво да кажа. Още не мога да повярвам, че това е реалност. Когато Вани стигна до двата мачбола си казах, че се получи хубав мач и че съм дал всичко от себе си. Дори не мислих, че е възможно да обърна срещата.

- Как ти звучи участие в основна схема на АТР турнир?

- Звучи ми като сбъдната детска мечта. За четвърта година се опитвам да го направя. Дори на моменти мислих да се отказвам от тениса. Просто нищо не ми се получаваше. Психически бях много зле. Обаче се преборих и сега разбирам, че си е заслужавало.

- Какво си помисли, когато изравни геймовете в последни сет?

- На два пъти бях сигурен, че всичко ще приключи. Просто играх до последната точка, а при 5:5 вече бях убеден, че няма да загубя мача.

- Каква роля оказа публиката?
- За първи път ми се случва да играя пред такава публика. Вече се чувствам като тенисист. Много ми помогнаха.

- Как си здравословно? На полуфиналите и финала на Държавното първенство имаше сериозни проблеми.

- Не съм на 100 процента. След финала на Държавното имаше съмнения, че съм с двустранна бронхопневмония и дори бях на ръба да вляза в болница. За щастие това не се случи. Но сега нищо от това няма значение.

- Какви са ти очакванията от мача срещу Вердаско?

- Очаквам да дойдат много хора и да не ме бие много (смее се). Ще се опитам да покажа същия тенис, който показах в квалификациите. Още когато излезе основната схема и видях, че Вердаско започва с квалификант, казах на приятелите си, че искам да играя срещу него. Като малък той ми беше идол. Няма да забрая полуфинала на Откритото първенство на Австралия, който Вердаско игра с Надал през 2009-а и го загуби в пет сета.

- Влизаш в ранглистата на АТР Това променя ли плановете ти след Sofia Open?

- Трябваше да участвам на два „Фючърс" турнира в Хърватия, но сега вече нещата се променят. С точките, които печеля за ранглистата, ще се опитам да се закача за някой „Чалънджър". А ако бия Вердаско, вече не знам какво ще правя!

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+