Меню Вход

Отбор „Циципас“ триумфира на тенис турнира „Оксиком Оупън“

Отбор „Циципас“ триумфира на тенис турнира „Оксиком Оупън“
04-02-2019 13:19
Отборният турнир по тенис за момчета до 10-годишна възраст „Оксиком Оупън" завърши с победа за отбор „Циципас", воден от капитан Мартин Захариев. След вълнуващи два дни на надпревари, крайното класиране отреди второто място за отбор „Чорич", с капитан Стефан Пантов, а на трето и четвърто се наредиха съответно тим „Зверев", предвождан от капитана Елена Кралева и отбор „Шаповалов", с капитан Мартин Атанасов.

Вълнуващата надпревара се проведе през уикенда на кортовете на ТК „СА Несебър". Участие взеха 16 от най-добрите тенис надежди на България, представители на школите в София, Бургас, Стара Загора, Плевен, Пловдив, Свиленград, Ямбол, Хасково, Варна, Кюстендил, Димитровград, Смолян и Габрово. Те бяха разпределени в четири тима. Всеки от тях носеше името на утвърден млад тенисист от световна величина, което допълнително мотивира децата.

Една от целите на детския турнир бе да даде на младите атлети възможността да усетят в по-голяма степен отборния дух на тениса, както и да поддържат състезателния ритъм и през зимните месеци. Благоприятните метеорологични условия и атмосферата на приятелска конкуренция също спомогнаха за приятното прекарване на малките тенисисти и техните родители.

Организатори на надпреварата бяха Българска Федерация по Тенис, ТК „СА Несебър" и Mедицински Център „Оксиком", като „Оксиком" бе и генерален спонсор. Турнирът се осъществи с подкрепата на "Doppelherz" и "Победа" АД, които зарадваха състезателите с прекрасни награди.


Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедDECATHLONБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+