Меню Вход

Лазаров срещу Младенов и Кирков срещу Донев са полуфиналите на Държавното лично първенство по тенис на закрито мъже „Бул Инс“

Лазаров срещу Младенов и Кирков срещу Донев са полуфиналите на Държавното лично първенство по тенис на закрито мъже „Бул Инс“
22-01-2019 14:13
Александър Лазаров срещу Васил Младенов и Васил Кирков срещу Габриел Донев са полуфиналите на Държавното лично първенство по тенис на закрито мъже „Бул Инс". Победителите на полуфиналите ще получат „уайлд кард" за квалификациите на изключително силното четвърто издание на турнира от сериите АТР 250 – Sofia Open. Надпреварата се провежда на кортовете в зала „София" в Борисовата градина, а финалната среща е на 24 януари.

 

Изненадата на четвъртфиналите поднесе Васил Кирков (ТК "Асеновград", гр.Асеновград). Кирков елиминира номер №1 в схемата Александър Лазов (ТК "НСА", гр.София). Васил Кирков поведе с 7:6(5), 1:0 преди вицешампионът от миналия сезон да се откаже.


На полуфиналите Кирков ще играе срещу Габриел Донев, който елиминира защитаващият титлата си от последните два сезона Александър Донски. Донев се наложи с 6:3, 6:2.


Вицешампионът в надпреварата през 2016 година и номер 2 в схемата Александър Лазаров победи с 6:2, 6:1 Леонид Шайнгезихтов.


На полуфиналите Лазаров ще играе срещу Васко Младенов, шампион на страната в зала през 2016 година. Младенов се наложи с 6:3, 6:3 над номер 3 в схемата Мартин Димитров.


Резултати 1/4-финали :

Васил Кирков (ТК "Асеновград", гр.Асеновград) – Александър Лазов (ТК "НСА", гр.София) 7:6(5), 1:0 л.з.

Александър Лазаров (ТК "Дема", гр.София) – Леонид Шейнгезихтов (ТК "Левски", гр.София) 6:2, 6:1

Габриел Донев (ТК "НСА", гр.София) – Александър Донски (ТК "Диана", гр.София) 6:3, 6:2

Васил Младенов (ТК "Черно море Елит", гр.Варна) – Мартин Димитров ТК "НСА", гр.София 6:3, 6:3.

Полуфиналите са утре от 10.00 часа.

Шампионът на сингъл от Държавното първенство в зала и финалистът в надпреварата ще получат „уайлд кард" за квалификациите на изключително силното четвърто издание на турнира от сериите АТР 250 – Sofia Open. Шампионите на двойки от държавното първенство получават „уайлд кард" за основната схема на Sofia Open 2019.

Шампионатът е непосредствено преди големия тенис турнир в България, а участието в надпреварата от календара на АТР се превръща в голям стимул за българските тенисисти.

Програма :

23.01.19 - 1/2 единично + финал двойки

24.01.19 - финал единично

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+