Меню Вход

Осем шампиона ще участват на международни турнири благодарение на "Devin - Празник на тениса"

Осем шампиона ще участват на международни турнири благодарение на
09-10-2010 03:00

1

"Devin - Празник на тениса" събра на едно място едни от най-талантливите български юноши и девойки, а кортовете на ТК "Левски" в столицата се превърнаха в арена на истински тенис битки. След много емоции осем млади български състезатели триумфираха с купите в съответните възрастови групи и спечелиха голямата награда - покриване на разходите за самолетен билет, такса участие и хотел за турнир по избор в Европа или САЩ през 2011 г.

Наградите на победителите връчиха президентът на БФТ Стефан Цветков, маркетинг мениджърът на Девин АД Михаела Пиерова, а най-малките бяха наградени от Европейската шампионка при девойките Виктория Томова и нейния треньор Михаил Кънев.

"Партньорските инициативи между БФТ и Девин се увеличават и се надявам все повече млади тенисисти да бъдат подпомагани с подобни турнири. От следващата година приоритета ни ще бъде върху младите, защото това е основата. Подобни прояви са изключително полезни и показват ангажимента както на БФТ, така и на Девин АД към подпомагането на тениса", каза Стефан Цветков на церемонията по награждаването.

"Devin - Празник на тениса за първи път се организира тази година с цел подпомагане на развитието на младите тенис таланти. Планираме да го превърнем в традиция и по този начин да дадем шанс на децата да играят в чужбина. Подкрепяме детския тенис, защото за нас като компания е важно децата да спортуват активно и да се замислят за здравословен начин на живот", каза Михаела Пиерова.1

Шампиони при 18-годишните станаха Марсел Радев (ТК Черно Море Елит Варна) и Александра Митровска (ТК Локо 98 Пловдив). Радев се наложи с 6/0 6/3 над поставения под №1 Стефан Трифонов, а Митровска надигра Силвия Желязкова с 6/0 7/6(2).

При 16-годишните първите места заеха Цвета Димитрова (СБС София) и Вилиан Петров (ТК Албена Пловдив). Финалът при девойките бе истински трисетов трилър, изпълнен с много драматични моменти, но в крайна сметка Цвета Димитрова победи Виктория Тодорова със 7/6(2) 2/6 7/6(0). При юношите, в друг оспорван двубой, водачът в националната ранглиста Вилиан Петров се наложи с 6/1 7/6(2) над Сонер Емин.

Шампиони при 14-годишните станаха Вивиян Златанова (ТК Пазарджик) и Габриел Донев (ТК АТП Сливен). Във финалния двубой при девойките Златанова победи Сара Боевска с 6/3 6/4, а Донев се наложи с 6/0 6/2 над Алекс Мартински.

При 12-годишните на първо място се класираха Калоян Вълчев и Виктория Бърдарова (Албена Пловдив), надиграли във финалния двубой съответно Мартин Атанасов с 6/1 6/1 и Петя Аршинкова с 5/7 6/4 6/2.

Това, че интересът към проявата беше много голям не е изненада, като се има предвид факта, че тенисът е един от най-обичаните и практикувани спортове у нас.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaУниверситетска болница
Официални партньориMelliGel
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+