Меню Вход

Никола Георгиев и Петя Аршинкова са шампионите на Мастърс-турнира на БФТ до 12 г.

Никола Георгиев и Петя Аршинкова са шампионите на Мастърс-турнира на БФТ до 12 г.
08-10-2010 03:00

Призьорите от Мастърс-турнира на БФТ до 12 г.07.10.2010 г.Никола Георгиев (Суперспорт Вн) и Петя Аршинкова (Локомотив Пд) спечелиха Мастърс-турнира на БФТ до 12 г., който се проведе на кортовете на ТК "Албена" в Пловдив. Надпреварата на осемте най-добри състезатели в тази възрастова група завърши въпреки лошото време и с малка промяна на регламента - без полуфинали и с къси сетове в последния ден - благодарение на усилията, положени от домакините.При момчетата във финала играха победителите в двете предварителни групи Калоян Вълчев (Черно море Елит Вн) и Никола Георгиев (Суперспорт Вн). Въпреки че загуби първия сет, Георгиев постигна пълен обрат и спечели титлата с 1/4 4/0 4/2. На трето място се класира друг варненец - Камен Димитров (Велто), който се наложи над Мартин Атанасов (ЦСКА) с 4/2 4/2.Елизабет Данаилова (ЦСКА) и Петя Аршинкова (Локомотив Пд) достигнаха до финала при момичетата, след като в предварителните групи и двете не загубиха нито един сет и дадоха на съперничките си съответно само осем и шест гейма. След оспорван двубой титлата завоюва Аршинкова, спечелила финала с 5/4(3) 5/4(5). В спора за третото място Зиновия Ванева (Локо 98 Пд) победи Алина Каражова (Дема) с 4/1 5/4(4).Мастърс-турнирът на БФТ бе последното състезание от календара на БФТ до 12 г. за 2010 г. В крайната годишна ранглиста при момчетата Калоян Вълчев си бе осигурил първото място, втори завършва Камен Димитров, а въпреки успеха в Пловдив Никола Георгиев остава на трето място. При момичетата Елизабет Данаилова запази първото си място, след като достигна до финала, а единствената й конкурентка Габриела Якалиева остана шеста.Всички резултатиНаграждаване на Мастърс-турнира на БФТ до 12 г.06.10.2010 г.

Проливният дъжд в Пловдив отложи всички мачове от програмата на втория ден на Мастърс-турнира на БФТ до 12 г., който е на кортовете на ТК "Албена". Организаторите и БФТ взеха решение срещите от третия кръг в предварителните групи да се проведат утре сутрин. След това победителите в групите ще играят директно на финал, заелите втори места - за 3-4 място в крайното класиране, заелите трети места - за 5-6 място, и заелите четвъртите места - за 7-8 място. В зависимост от метеорологичните условия е възможно мачовете да се проведат в съкратен вид (сетове до 4 гейма или "мач тайбрек" вместо трети сет). Участниците в Мастърс-турнира на БФТ до 12 г. в Пловдив ще имат възможността да се запишат по телефона за турнира "ДЕВИН Празник на тениса".05.10.2010 г.

Мастърс-турнирът на БФТ до 12 г. започна днес на кортовете на ТК "Албена" в Пловдив. В едно от най-престижните състезания от календара за тази възрастова група имат право да участват първите осем заявени момчета и момичета от националната ранглиста. Турнирът на осемте най-добри ще определи и лидерката в крайната годишна ранглиста за момичета до 12 г., като за първото място се борят Елизабет Данаилова (ЦСКА) и Габриела Якалиева (Хасково). При момчетата Калоян Вълчев (Черно море Елит) вече си е осигурил първата позиция в ранглистата за 2010 г., а в борба за второто място са Камен Димитров (Велто) и Никола Георгиев (Суперспорт). Осемте участника (и при момчетата, и при момичетата) се разпределят в две групи по четири, в които се играе по системата "всеки срещу всеки". След това първите двама в класирането на двете групи продължават на полуфинали и финал, като в турнира се играе до пълно разпределение на всяко място. Това гарантира на всички участници по пет срещи срещу най-добрите във възрастовата група, което е и една от основните цели на Мастърс-турнирите на БФТ.В срещите от първия ден при момчетата не се получиха изненади. В група "А" Калоян Вълчев и Мартин Атанасов постигнаха по две убедителни победи над Златомир Иванов и Георги Язмаджиян и утре в спор един срещу друг ще определят победителя в групата. В група "Б" по подобен начин по две победи записаха Камен Димитров и Никола Георгиев над Михаил Брадинов и Калоян Димитров. При момичетата в група "А" лидерката в националната ранглиста Елизабет Данаилова стартира с две убедителни победи със загубени общо шест гейма. Алина Каражова надделя в изключително оспорван мач над Изабел Николаева с 6/4 6/7(6) 6/4, а Калина Русева също се наложи над Николаева с 6/2 6/4 и в третия кръг в групата Каражова и Русева в директен спор ще определят втората в класирането. В група "Б" Петя Аршинкова също постигна две категорични победи в първия ден, губейки общо пет гейма. Зиновия Ванева се наложи над първата поставена в групата Габриела Якалиева със 7/5 3/6 6/3 и най-вероятно ще заеме второто място.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaБанкяУниверситетска болница
Официални партньориMelliGel
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+