Меню Вход

Три титли за българите на Балканския шампионат по тенис за хора в инвалидни колички БНП Париба

Три титли за българите на Балканския шампионат по тенис за хора в инвалидни колички БНП Париба
08-10-2010 03:00

08.10.2010 г.

1

Калин Асенов завърши на първо място при юношите до 18 години на провеждащия се в Пловдив Балкански шампионат по тенис за хора в инвалидни колички БНП Париба.

В изключително оспорван двубой младият българин се наложи със 7/6 над турчина Осман Тарин, а след това последваха две победи с по 6/0 над Петко Сталинчев и Рафаели Патрондис (Гърция), които му донесоха и титлата при 18-годишните.

За финала при мъжете се класираха поставените под №1 Туран Акалин (Турция) и №2 Константинос Вазурас (Гърция), а на утешителния турнир на първо място завърши Борис Томов. При жените с купата триумфира туркинята Бусра Ун, която не загуби нито един сет по пътя към титлата.

Шампиони на двойки станаха Борис Томов и партньорът му от Гърция Константинос Вазурас, които във финалния двубой се наложиха с 6/3 6/7(3) 10/4 над водачите в основната схема Туран Акалин и Мухарем Чакмак (Турция).

Балканският шампионат по тенис за хора в инвалидни колички се организира със съдействието на БФТ и генералният спонсор на федерацията БНП Париба и се проведе на кортовете на ТК "Локомотив" Пловдив, които осигуриха перфектни условия за игра на всички участници.

07.10.2010 г.1

Калин Асенов записа втора победа на провеждащия се в Пловдив Балкански шампионат по тенис за хора в инвалидни колички БНП Париба, отстранявайки с 6/0 Петко Сталинчев. Това бе втори пореден успех за Асенов, който оглави групата при юношите до 18 години и при евентуална нова победа в утрешния си мач срещу Рафаели Патронидис (Гърция) ще спечели първото място.

На четвъртфиналите при мъжете поставеният под №3 Мухарем Чакмак се наложи с 6/1 над Христо Бозаков и в спор за място на финала ще срещне сънародника си и водач в основната схема Туран Акалин. В другата полуфинална среща един срещу друг ще застанат Константинос Вазурас (Гърция) и Ибрахим Батмаз (Тур).

По късно днес на корта ще излязат Борис Томов и Константинос Вазурас, които в опит да се класират за финала на двойки ще срещнат поставените под №3 Батумаз/Кузук (Турция/Молдова)

06.10.2010 г.1

Балканският шампионат по тенис за хора в инвалидни колички БНП Париба започна тази сряда на кортовете на ТК "Локомотив" в Пловдив, а в първи кръг на основната схема при мъжете Борис Томов се наложи с 6/1 над Сергей Афанасенко (Молдова) и на четвъртфиналите ще спори с поставения под №1 Туран Акалин (Турция).

Място на полуфиналите си осигуриха  вторият поставен Константинос Вазурас (Гърция), отстранил с 6/2 Владимир Гиров и Мухарем Чакмак (Турция), победил с 6/1 Христо Бозаков.

За полуфиналите на турнира на двойки се класираха Борис Томов и Константинос Вазурас, надиграли с 6/1 Калин Асенов / Петко Сталинчев и в спор за място на финала ще срещнат поставените под №3 Батумаз/Кузук (Турция/Молдова). При юношите до 18 години победа постигна Калин Асенов, който в много оспорван двубой се наложи със 7/6 над турчина Осман Тарин.

Шампионатът се организира от Българска федерация по тенис с подкрепата на БНП Париба и започна тази сряда на кортовете на ТК "Локомотив" в Пловдив, а финалите ще се играят в събота.

05.10.2010 г.

Състезатели от пет страни са заявили участие във втория открит Балкански шампионат по тенис за хора в инвалидни колички БНП Париба, който ще се проведе от 6 до 9 октомври на кортовете на ТК “Локомотив” в Пловдив. Турнирът се организира от Българска федерация по тенис с подкрепата на своя генерален спонсор и спонсор №1 в света на тениса БНП Париба.

Най-добрите български състезатели, водени от националния треньор Христинка Братанова, ще участват в първенството. С най-добрите си отбори пристигат и Турция и Молдова, а за първи път в подобна проява у нас ще има участници от Украйна и Гърция. Специално за състезанието в България пристига представителят на международната федерация по тенис (ITF) Даниел Абсолон.

Шампионатът ще се проведе от сряда до събота, като подробностите по схемата на провеждане и формата на срещите ще бъдат решени по време на техническата конференция от 18.00 ч. във вторник, 5 октомври. Ще се организират състезания за мъже, жени, юноши до 18 г. и двойки мъже. Въпреки кризата БФТ успя да запази в календара си турнира и е с амбицията от 2011 г. той да бъде включен в официалния календар на ITF.

БНП Париба подкрепя развитието на тениса в България и в света на всички нива: национални, регионални и местни турнири, включително и реализацията на училищни, семейни и обществени аспекти на тениса. В рамките на генералното спонсорство на Българската федерация по тенис, държавното първенство за ветерани, държавните лични първенства за мъже и жени, както и 2-рия балкански турнир по тенис за хора в инвалидни колички се наричат "БНП Париба". БНП Париба развива и своята социално-образователна програма "Тенис за всеки", осигурявайки възможност за младежи в неравностойно социално положение да играят тенис. 

За контактиДиректор на първенствотоДора РАНГЕЛОВА 0887 500 532bft@bgtennis.e-manhosting.com

За БНП Париба и тенисаЗа 37 години спонсорството на Групата покри всеки аспект от тениса по целия свят: професионален, образователен, семеен и социален.БНП Париба постепенно се превърна във водещ спонсор в световния тенис: официален спонсор на Ролан Гарос от 1973, основен спонсор на БНП Париба Мастърс от 1986, на Банк ъф Уест  Класик в Калифорния от 1991, на Купа Дейвис от 2001, на Фед Къп от 2005, на Интернационали БНЛ д’Италия в Рим от 2006, на БНП Париба Оупън в Индиан Уелс от 2009, и е активно ангажирана с много други международни турнири (Гран При Хасан II в Казабланка, Оупън 13 в Марсилия и др.) и турнира на NEC за тенис в инвалидни колички. Чрез своята подкрепа на няколко национални тенис асоциации, 2000 клуба, 550 състезания за аматьори, образователни и социални програми по света, БНП Париба е активно ангажирана в окуражаването на хората от всички сфери да вземат участие в този спорт. Ангажираността на Групата към ценностите на социалната отговорност рефлектират върху спонсорството на многобройни проекти включително асоциацията на Яник Ноа, на тенис телетона във Франция, на тенис училище в Швейцария и “Вкусът на тениса” в САЩ.

За групата БНП ПАРИБА (BNP PARIBAS)Групата БНП Париба (www.bnpparibas.com) е една от шестте най-силни банки в света, според оценката на Standard & Poor's. Със своето присъствие в повече от 80 страни и повече от 200,000 служители, 160,000 от които са в Европа, БНП Париба е европейски лидер по отношение на глобалното банкиране и финансови услуги. Групата държи ключови позиции в три основни сфери: Корпоративно и Инвестиционно Банкиране, Управление и Обслужване на Активите и Банкиране на дребно. Четирите вътрешни пазара на банката са в Белгия, Франция, Италия и Люксембург. БНП Париба има също така значимо присъствие в САЩ и силни позиции в Азия и страните с развиващи се пазари.

За БНП Париба в България (BNP PARIBAS)БНП Париба С.А. – клон София е водеща търговска и инвестиционна банка в България. БНП Париба С.А. – клон София обслужва големи и средно големи компании и институции, обхващайки главните сектори на икономиката, и предлага пълна гама от продукти в областта на търговското и инвестиционно банкиране, както и персонализирани финансови решения. БНП Париба е представена в България от 1994 г., като в момента присъства още със своята кредитна и живото-застрахователна компания “Кардиф” и водещата за България компания за потребителско кредитиране “БНП Париба Лични Финанси.”

За контактиБНП ПАРИБА С.А. – клон СофияКрасимира АНТИМОВА +359 2 888458555krasimira.antimova@bnpparibas.com

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaУниверситетска болница
Официални партньориMelliGel
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+