Меню Вход

Антъни Генов отново е избран в отбора на ITF

Антъни Генов отново е избран в отбора на ITF
23-12-2018 11:11
Антъни Генов ТК "Авеню", гр. Бургас беше избран за втори път да бъде част от отбора на ITF до 18 г. Генов ще участва в тренировъчен лагер и турнири в Южна Америка. От 28 януари до 3 март Генов ще бъде част от тренировъчен подготвителен лагер в Парагвай. От 4 февруари до 24 февруари Антъни ще участва на три турнира в Парагвай и Бразилия.

 

Това е поредно голямо признание за младите ни таланти и работата на БФТенис. Това е и изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири, под ръководството на официален треньор на ITF. Всички разходи ще бъдат покрити от Фонда за развитие Grant Slam. В края на тази година Генов беше част от отбора на ITF до 18 г. за турнира в САЩ и Мексико. Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна.

Генов беше част от отбора на ITF до 18 г. за турнири в Мексико и САЩ през месеците ноември и декември през тази година. Антъни даде специално интервю за сайта на Българската федерация по тенис.

- Антъни, започваме с добрата новина, че отново си избран да бъдеш част от отбора на ITF за началото на следващата година?

- Щастлив съм че отново ще съм част от отбора на ITF и съм много благодарен на БФТ и на ITF, че са ми гласували доверие.

- Изкара близо месец в тренировки и участия в турнири в САЩ като част от отбора на ITF. Разкажи малко за това преживяване и колко полезно беше за теб?

- Тези турнири и тренировки бяха много полезни за мен, натрупах много опит. Атмосферата е много по-различна. Турнирите са на много високо ниво и участват най-добрите състезатели в света от който научих много на корта така и извън него.

- Намираме се в края на 2018-а година. Доволен ли си от постигнатото през тази година ?

- Доволен съм от годината, но очаквах да постигна по-добри резултати. При така стеклите се обстоятелства съм доволен.

- Дълго време лекуваше контузия през годината, повлия ли ти това и как премина през този период ?

- Естествено всяка една контузия повлиява негативно и води до спад в формата. Не е приятно, но аз се опитах да извлече полза играейки с дясната ръка и сега това ми помага.

- Има ли нещо за което да съжаляваш, че не постигна през годината ?

- Че не успях да влезна в топ 100 на ITF.

- Към какво е насочена подготовката ти в момента. На какви турнири ще наблегнеш през следващата година ?

- Подготвям се за турнирите в Южна Америка и ще играя повече на турнири от първа, втора и А категория. Моята цел е класиране на турнирите от Големия шлем.

- Имаше ли време за почивка след края на сезона?

- Не започнах веднага предсезонна подготовка.

- Какво си пожелаваш за следващата година ?

- Да съм здрав!

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+