Меню Вход

„Треньор на шампиони“ Станислав Александров: Следващата цел на Адриано е Топ 10 на Тенис Европа

„Треньор на шампиони“ Станислав Александров: Следващата цел на Адриано е Топ 10 на Тенис Европа
17-12-2018 19:09
Станислав Александров е следващият ни герой в рубриката „Треньор на шампиони". Младият специалист изведе Адриано Дженев от ТК Хасково до титлата от Държавното лично първенство до 14 години. Ето какво каза 26-годишният пловдивчанин пред сайта на БФТенис.

 

- Откога работите с Адрианo, г-н Александров?

- От година и два месеца.

- Докъде смятате, че могат да стигат възможностите му?

- Ако продължава да работи по същия начин, смятам, че може да стигне до най-високо световно ниво. Има всичките качества да го направи. Изцяло е отдаден на спорта и въпреки възрастта си, е невероятен професионалист. Адрианo е малко сложен характер. Избухлив е, но работим върху това.

- С колко деца работите във вашия клуб и колко от тях бихте отличили?

- Занимавам се лично с 35 деца. От по-малките има 2-3, които биха постигнали успехите на Адриано. Останалите са групички, с които се работи за удоволствие. Но има деца около мен, за коиито тепърва ще се чува и говори.

- Как виждате развитието на тениса в България в последните 10 години?

- Мисля, че се върви в една много правилна посока. Помня какво беше, когато аз бях състезател. Сега е много по-различно. В момента федерацията прави много повече за състезателите. Организацията на всичко е на високо ниво и от това няма как да не се получава продукт, който да бъде забелязван и извън България.

- Какви са следващите цели пред Адриано?

- Целта са европейските първенства в неговата възрастова група. Основната цел обаче е хубав ранкинг и все по-смело поглеждаме към Топ 10. Мисля, че следващата година това е постижимо. Ще играем и повече турнири в Европа.

- Разкажете повече за себе си. Как започнахте да се занимавате с тенис?

- От 6-годишен започнах да се занимавам с тенис и общо взето спортът е целият ми живот. Роден съм в Пловдив. Като състезател съм играл в родния си град, след което и в Левски (София). Пет пъти съм ставал шампион на България. Поради контузия обаче прекратих състезателната си кариера и от 18-годишен започнах да се занимавам с треньорска дейност.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsics
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+