Меню Вход

Деца от Плевен направиха първите си стъпки в тениса на лагер-семинара "Devin Kids Tennis"

Деца от Плевен направиха първите си стъпки в тениса на лагер-семинара
27-09-2010 03:00

27.09.2010 г.1

Седмото издание на лагер-семинарът "Devin Kids Tennis" се проведе този уикенд на кортовете на ТК "Плевен", където деца от целия регион се включиха в организираните състезанията, а денят се превърна в истински тенис празник, завършил с парти с торта и награди за всички участници.

В "Devin Kids Tennis" се включиха и деца от училищата "Иван Вазов" и "Христо Ботев", които направиха първите си стъпки в тениса под ръководството на треньорите Велиан Бакалов и Валентин Иванов.

На ТК "Плевен" се провеждаше и Държавен турнир за юноши и девойки до 14 години, а едни от най-добрите участници в него се включиха в лагер-семинара "Devin Kids Tennis" и обучението на бъдещите тенис звезди.

Състезанията се проведоха на два корта - „оранжев” ,  при който топките са с 50% по-ниско налягане от нормалните и на мини „червени ”, където топките са донапренени. Самите кортове са с по-малък размер, а целта е игрите да са много по-лесни и забавни за малчуганите.

Победители на червен корт станаха съответно Виктория Микова, Виктор Ангелов, Ива Василева и Георги Стоянов от ТК "Плевен 90", а на оранжев - Веселин Божинов, Цветелина Божинова, Инна Кирилова и Николай Нешков, отново състезатели на клуба-домакин. Всички деца бяха наградени от директора на Тенис развитие към БФТ-г-н Илия Атанасов, като след срещите беше организирано специално тържество за участниците.

С тази проява се почете специално и 20 годишния юбилей на ТК „Плевен 90”, като от ръководството на клуба се надяват съвместно с БФТ да продължат да организират подобни мероприятия, целящи популяризирането на тениса в България.

"Devin Kids Tennis" е проява на БФТ и генералния спонсор на федерацията "Девин" АД и е насочена както към деца, които тепърва правят първите си стъпки в тениса, така и към такива, които никога досега не са държали ракета в ръката си. На седемте лагер-семинара, проведени през 2010 г., взеха участие близо 400 деца, а осмото издание на "Devin Kids Tennis" ще се проведе на 3-ти октомври в София на кортовете на ТК "15-40".

23.09.2010 г.

1

Седмото издание на лагер-семинарът "Devin Kids Tennis" ще се проведе тази събота от 09,00 ч. на кортовете на ТК "Плевен 90", като на него участие могат да вземат всички деца на възраст до 10 години от регион Плевен.

"Devin Kids Tennis" е проява на БФТ и генералния спонсор на федерацията "Девин" АД и е насочена както към деца, които тепърва правят първите си стъпки в тениса, така и към такива, които никога досега не са държали ракета в ръката си.

В предишните шест издания на "Devin Kids Tennis" се включиха над 350 деца, а от клубовете-домакини на проявите споделиха, че след техния край броят на записалите се да тренират се е увеличил значително.

"Очакваме в лагер-семинарът в Плевен да се включат и деца от две училища, за които това ще първа тренировка по тенис", каза Илия Атанасов, директор тенис развитие към БФТ.

Целта на инициативата е да се организира празник за малчуганите и да се събуди интерес към тениса и здравословния начин на живот, а треньорите и родителите да се запознаят с най-новите методи на обучение на деца на тази крехка възраст. По време на мачовете и тренировките участниците ще играят със специални меки топки на кортове с по-малък размер от стандартния, което ще направи заниманията много по-лесни и интересни за децата.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaУниверситетска болница
Официални партньориMelliGel
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+