Меню Вход

България участва в съдийски семинар на ITF

България участва в съдийски семинар на ITF
07-12-2018 14:37
На 3 и 4.12.2018 в гр. Амстелвеен (Холандия) се проведе годишния европейски съдийски семинар на ITF. На него присъстваха представители на 26 европейски страни, като България изпрати дългогодишния международен съдия Веселина Донева.

 

Семинара беше ръководен от шведът Андерс Венберг отговарящ за Европейските съдии и координатор на програмата за обмен на съдии между страните. България стана член на тази програма насочена към младите и обещаващи съдии през 2018 г.

Лектори бяха генералния мениджър на Холандската федерация Ерик Поел, създателя и ръководител за новия ITF World Tour Андрю Мос и мениджъра по образователната програма на агенцията за защита на почтеността в тениса –TIU Матю Пери. Презентация беше изнесена от един от най-добрите футболни съдии в света Феликс Брикс. Холандската тенис федерация представи своята програма за развитие и популяризиране на тенис съдийството и сподели предприетите от тях стъпки .

Темите които бяха разисквани през двата дена засягаха всички нива и аспекти на тенис съдийството по света и в Европа. Повече информация за семинара, ще бъде предоставена на съдийската страница на сайта на БФТ, както и лично изпратена до всички колеги които проявят интерес.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaУниверситетска болница
Официални партньори
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+