Меню Вход

Нов тенис клуб под тепетата

Нов тенис клуб под тепетатаЩастливите деца позират с наградите си от турнира в Пловдив
04-12-2018 23:42
В Пловдив се роди нов тенис клуб. Става дума за Пловдив-1981, който е наследник на стария Железничар. Целта на новия екип, част от който е и тенис специалистът Георги Чочев, е изграждането на супер модерен тенис комплекс, който ще разполага с 8 клей корта, съблекални, фитнес зала, модерна детска площадка и басейн. Идеята е да се развиват млади таланти, но и да се налагат вече утвърдени имена в аристократичния спорт.

Част от клуба е Катерина Димитрова, която само преди дни спечели сребърен медал на двойки на силния турнир за юноши и девойки „Еди Хер" в САЩ. Другите интересни имена са Атанас Рогачев, Светлин Керемедчиев и Мария Рогачева, за които тепърва ще се чува.

През февруари клубът, който провежда своите занимания в залата на своя спонсор - „Атаро Клима", ще приеме Зимната купа за момичета до 14 г. В надпреварата ще се включат 8 отбора, а съперниците на България ще са ясни през януари.

Съоръжението е едно от най-модерните на Стария континент. На разположение е още зала за видео анализ, конферентна зала, както и място за отдих за родители и деца, а най-големият му плюс е системата PlaySight, която позволява пълен анализ и статистика на всеки тенисист в реално време.

„Целият корт е оборудван с камери, нещо като „Биг Брадър". Доста състезатели идват да ползват от нея", коментира Чочев, който ще е директор на турнира. Той вече се е договорил с Цветана Пиронкова да открие надпреварата в града под тепетата.

 

 

Деца луднаха по наш
вариант на „Лейвър Къп"

 

 

В Пловдив вече натрупаха опит в организирането на турнири за подрастващи, а през изминалия уикенд новия тенис клуб бе домакин на уникална надпревара. По тертип на „Лейвър Къп", която Григор Димитров тази година спечели, БФТ и Пловдив-1981 направиха турнир за 8 деца до 8-годишна възраст, които бяха разделени в две групи по 4. Треньор на „червения" отбор бе капитанът ни за Купа „Дейвис" Тодор Енев, а на „синия" - капитанът ни за „Фед Къп" Дора Рангелова. „Червените" спечелиха с 13:7, но всеки малчуган си тръгна с купа, на която пише „Победител".

„Това е моята философия. На тази възраст, щом се занимаваш с тенис, значи си победител. Не бива да има първи, втори, трети... Регламентът го измислихме с Пресиян Коев от федерацията. Вече мислим за подобна надпревара още през януари, както и за още проекти за развитието на тениса", сподели още Чочев.

"Меридиан Мач"

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsВимакс Клима
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+