Меню Вход

Даря Шаламанова се класира на осминафинал в Марибор, Тренчева продължава на двойки

Даря Шаламанова се класира на осминафинал в Марибор, Тренчева продължава на двойки
04-12-2018 23:28
Даря Шаламанова (ТК "Дема", гр.София) се класира за третия кръг на турнира за юноши и девойки от четвърта категория на ITF в Марибор (Словения).

 

Поставената под №16 българка победи Лаура Пастерк от Австрия със 7-5, 6-7(5), 6-1. За място на четвъртфиналите Шаламанова ще играе срещу четвъртата поставена Андрея Йочович от Сърбия.

Стела Пеева (ТК "Авеню", гр.Бургас) отстъпи на Магдалена Хеджак от Полша с 3-6, 6-7(8).

При юношите българското участие на сингъл приключи. Симеон Терзиев (ТК "Диана", гр.София) загуби драматично от Филип Джеф Планинсек от Словения с 6-7(2), 6-7(7). Преди това поражение Терзиев, който започна турнира от квалификациите записа четири победи.

Васил Димитров (ТК "Виа Тенис Стар", гр.София) загуби от Янош Фекете от Словакия с 4:6, 3:6.

На двойки при девойките Елена Тренчева (ТК "Про спорт", гр.София) се класира на четвъртфинал.

Поставените под №8 Тренчева и Анна Грос от Австрия победиха Виктория Бородулина от Русия и Сенка Делетич от Сърбия с 6:1, 6:3.

Елена Кралева (ТК "СА Несебър", гр.Несебър) и Стела Пеева загубиха от вторите поставени Шейла Главас от Словения и Амариса Тот от Унгария с 1:6, 2:6.

Даря Шаламанова и Анастасия Петрова от Унгария загубиха с 4:6, 5:7 от Лучия Багарич от Хърватия и Александра Петрич от Румъния.

Васил Димитров и Диан Недев (ТК "Виа Тенис Стар", гр.София) загубиха с 4:6, 3:6 от петите поставени Витек Хорак Чехия и Петр Ставровски от Русия.

Симеон Терзиев и Лукас Покорни от Словакия отстъпиха на четвъртите поставени британци Феликс Джил и Фин Мъргет с 3:6, 2:6.

Треньори на българчетата са Стефан Пантов и Михаил Андреев.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедФИДУЕБ
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeKinder+