Меню Вход

България срещу Беларус в първи кръг на Евро-африканската зона на купа Дейвис през 2011 г.

България срещу Беларус в първи кръг на Евро-африканската зона на купа Дейвис през 2011 г.
23-09-2010 03:00

Отборът на България ще гостува на Беларус в мач от  първи кръг на втора група на Евро-африканската зона на купа Дейвис през 2011 г.

Срещите ще се играят на 4-6 март в Минск, а съставите на двата отбора ще бъдат определени малко преди началото на двубоя.

През 2010 г. отборът на Беларус се състезаваше в горната първа група на Евро-африканската зона, а в състава на следващите ни противници личат имената на бившия №1 при юношите Уладзимир Игнатик, както и бившия №1 в световната ранглиста на двойки Макс Мирни.

Ето какво казаха част от националните ни състезатели и треньорският щаб, след като научиха името на следващия ни съперник:

Ивайло Трайков: Тежък жребии. Беларус са стабилен отбор, Макс Мирни играе перфектно двойки, там ще имаме затруднения. Игнатик не съм го наблюдавал, но щом е бил №1 при юношите значи би трябвало да е много добър. Моментният му ранкинг показва, че не е лош играч. Ако бяхме играли в София на червено щяхме да имаме сериозни шансове, но там предполагам ще играем на бърза настилка, защото Макс Мирни е доста добър на хард. Знаем неговите изяви по големите АТР турнири, беше доста напред. Мисля че влезе сред първите 30 на света, смятам че ще е много труден мач. Гришата се развива доста добре в момента и предполагам, че догодина ще е още по-напред. Ще разчитаме на него и другите около него трябва да дават всичко от себе си. Друг вариант няма. С две думи - тежък жребий.

Валентин Димов: Ще бъдем гости, така че няма да е никак леко. Те имат добри играчи на двойки. Първата им ракета Игнатик го познавам доста отдавна. За първи път играхме на турнир за юноши до 14 години. Тогава го бих, но няколко години след това играхме отново и загубих. Той е сериозен играч, има силна и стабилна игра, Беларус имат добра двойка. Винаги е добре за един отбор от купа Дейвис да имат един по-опитен играч като Макс Мирни, който да е като гръбнак на отбора. Няма да е леко, още повече ще сме и гости. Ще ни липсва подкрепата на българската публика, която видяхме на мача с Монако.

Тодор Енев: Можеше да бъде и по-лошо. Имаме сили да победим, но на двойки ще е сложно, Макс Мирни е доказан играч. Имаме шансове, с Гришата в отбора винаги имаме шансове. Нормален жребий, в купа Дейвис няма слаби отбори.

Тихомир Грозданов:Преодолим съперник за тази група. Всичките играчи ги познавам, всички могат да се преодолеят ако се играе добре. Повечето шансове са за нас. Въпреки че гостуваме мисля, че имаме по-големи шансове за победа от тях.

Огнян Илиев, капитан на отбора: Всичко ще зависи от моментното състояние на нашия отбор и подготовката, която ще направим на лагерите преди мача.Разчитам много на Григор Димитров и на другите 5-6 момчета, които във времето са доказали, че са бойци. Ще поканим също Димитър Кутровски и на лагерите преди началото на мача ще се определи отбора, в зависимост от това кой е в най-добра моментна спортна форма.

Димитър Господинов, помощник-капитан и баща на Григор Димитров:Има много време дотогава, важното е нашите момчета да са здрави. Като юноша Григор Димитров има две победи и две загуби срещу Игнатик, но при мъжете не са се срещали досега. Владимир Игнатик е 160-170 в момента, което е сериозно класиране. Няма да е лесно, но по принцип са преодолими.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+