Меню Вход

Матилде Йохансон спечели титлата на „Алианц къп”

Матилде Йохансон спечели титлата на „Алианц къп”
19-09-2010 03:00

1

Непоставената френска тенисистка Матилде Йохансон спечели ХХ юбилеен турнир „Алианц къп”, който е с награден фонд 100 000 долара и се проведе на кортовете на ТК „Левски”. На финала тя победи водачката в схемата Карла Суарес Наваро с 6:4, 3:1 и отказване заради травма в глезена.

 Наградите на финалистките връчи Страхил Видинов, Изпълнителен вицепрезидент на „Алианц България Холдинг” АД и Изпълнителен директор на ПОД "Алианц България". „Стана оспорван мач, благодаря на организаторите за усилията им – особено на председателя нас клуба Явор Цаков и на директора Димитър Войнов. Насладихме се на великолепен тенис. Дано видяното да е добро пожелание за бъдещето на българския тенис”, заяви Видинов.

„Фантастично е, че спечелих турнира „Алианц къп”. Жалко, че Карла се отказа, надявам се, да се възстанови бързо. Благодаря на всички, свързани с „Алианц къп” и на мой треньор Стефан Шаре. Излезнах на корта с мисълта за победа и се радвам че успях”, каза щастливата победителката Матилде Йохансон.

Шампионката взе 140 точки за световната ранглиста и 14 880 долара от наградния фонд. За загубилата във финала испанка останаха 100 точки и 7936 долара.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+