Меню Вход

Марков и Танева са на четвъртфинал в Истанбул, три български двойки се класираха на полуфинал

Марков и Танева са на четвъртфинал в Истанбул, три български двойки се класираха на полуфинал
22-11-2018 17:22
Виктор Марков и Мария Танева се класираха за четвъртфиналите на сингъл, а три български двойки са на полуфинал при дуетите на турнира за юноши и девойки до 14 годишна възраст. Надпреварата от трета категория на Тенис Европа се провежда в Истанбул (Турция).

 

При юношите №8 в схемата Виктор Марков (ТК "Диана", гр.София) победи със 7:6(4), 7-6(6) Ромео Хаджимехмедович от Сърбия. За място на полуфиналите Марков ще играе срещу №3 в схемата Ердин Ер от Турция.


Седмата поставена при девойките Мария Танева (ТК "Августа Траяна", гр.Стара Загора) разгроми с 6:1, 6:0 Рана Боздарг от Турция. Следващата противничка на Танева е Елисавета Масная от Русия.

Анастасия-Александра Николова (ТК "Супер Спорт", гр.Варна) отстъпи с 1:6, 2:6 на Веса Гюнай от Косово. Ангела Ганева (ТК "Кристи", гр.Дряново) загуби с 0:6, 2:6 от петата поставена Бриана Сабо от Румъния.


3 български двойки се класираха за полуфиналите при дуетите.

При юношите поставените под №2 Адрияно Дженев (ТК "Хасково", гр.Хасково) и Виктор Марков победиха петите в схемата Лучано Барбарино от Италия и Ноколас Филбърт от Великобритания с 6-4, 6-7(4), 10-4.

При девойките поставените под №2 Ангела Ганева и Виолина Митрофанова се наложиха с 6:3, 6:3 над Лика Болквадзе и Нуца Цинцадзе от Грузия. Третите поставени Анастасия-Александра Николова и Мария Танева победиха със 7:5, 6:1 Ада Карабак и Юзум Кавран от Турция.


Димитър Пенчев, Михаил Иванов, Виолина Митрофанова и Ангела Ганева са част от „Б" националния отбор до 14 г. и участват в надпреварата благодарение на програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант" на БФТ и нейните партньори „Адвент Груп", „Асикс" и „Гроугрийн Юръп" АД. Треньор на отбора ни в Истанбул е Велиан Бакалов.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+