Меню Вход

Демонстративна среща по тенис в инвалидни колички се проведе в София

Демонстративна среща по тенис в инвалидни колички се проведе в София
17-09-2010 03:00

1

 "Район „Студентски”, съвместно с Българската федерация по тенис, организираха демонстративна среща на смесени двойки по тенис  - хора на инвалидни колички със здрави спортисти. Такъв формат се провежда за първи път у нас и в него взеха участие националните ни състезатели по "Wheelchair tennis" (тенис в инвалидни колички) -  Борислав Томов и Владимир Гюров, на които партнираха съответно Христина Братанова и  Илиян Младенов. Срещата премина с много емоции и чудесни отигравания от двете страни на мрежата. С победа с 6:3 се поздравиха двойката Братанова-Томов.

Целта  на подобни прояви е да се покажат възможностите и потенциала на този вид спорт като средство за намаляване на социалната изолация и укрепване на физическото и психическото състояние на хора с увреждания.

1

Срещата , провела се на кортовете на Спортен център „ Мир и дружба",  бе под мотото „ Спорт и здраве  за всички”  като част от инициативите по отбелязване на "Денят на София - 17 септември" и част от подготовката на нашите национали за предстоящата Балканиада в гр. Пловдив.

Специални гости бяха Зам. Министър на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, Президентът на българска федерация тенис Стефан Цветков, кметът на община Студентска Димитър Дилчев, както и кметове на райони към столична община, ветерани и приятели на тениса.   1

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+