Меню Вход

Нови три победи за българчетата в Анталия

Нови три победи за българчетата в Анталия
14-11-2018 16:14
Нови три победи записаха младите ни тенисисти на турнира за момчета и момичетата до 12 г. в Анталия (Турция). Надпреварата е от трета категория на Тенис Европа.

 

На сингъл при момчетата Александър Василев (ТК „15:40", София) се класира за третия кръг. Василев победи с 6:1, 6:4 Есреф Качар от Турция. Анас Маздрашки (ТК „Егалите", Несебър) отстъпи с 2:6, 4:6 на друг представител на домакините Бора Чанкая.

Вчера за третия кръг при момичетата се класираха Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен), Ива Иванова (ТК "Августа Траяна", гр.Стара Загора) и Мария Рогачева (ТК "Железничар 1996", гр.Пловдив).

На двойки при момичетата Ива Иванова и Мария Рогачева се класираха за четвъртфиналите. Ива Иванова и Делия Геилард от Франция се наложиха с 6:2, 6:2 над туркините Ачар и Бениан. Мария Рогачева и Каракат Койлибаева от Казахстан елиминираха рускините Ермакова и Кузмина. Поражение с 3:6, 3:6 претърпяха Йоана Константинова и Никол Николова (ТК „Испано", Варна) от шведките Ларсон и Космо.

Срещата от втория кръг на Анас Маздрашки и Александър Василев на двойки при момчетата е утре.

Анас Маздрашки, Александър Василев, Никол Николова и Йоана Константинова са част от „Б" националния отбор до 12 г. и участват в надпреварата благодарение на програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант" на БФТ и нейните партньори „Адвент Груп", „Асикс" и „Гроугрийн Юръп" АД. Треньор на отбора ни в Анталия е Михаил Минчев.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+