Меню Вход

БФТ ще получи тенис-комплекс "Академик" за изграждането на Национален тенис център

БФТ ще получи тенис-комплекс
29-08-2010 03:00

Българска федерация по тенис ще получи тенис-комплекс "Академик" в Борисовата градина, за да изгради Национален тенис център. Новината съобщи министър председателят на България Бойко Борисов преди демонстративния мач на двойки срещу тенис легендата Борис Бекер.

"Даваме базата на БФТ, както и един милион лева, за да може да се изгради Национален тенис център. Очакваме да дойдат още пари за базата от Европейската тенис централа. Целта е там още догодина да се проведе голям турнир", каза Борисов.

"Това е изключителен жест към нашия спорт. Няколко поколения тенисисти са очаквали и мечтали за такъв център", коментира президентът на БФТ Стефан Цветков. "Това е оценка за нашата работа, но и голяма отговорност. Гарантирам на премиера, че ръководството ще подходи професионално и прозрачно в структурирането и менажирането на центъра и в изразходването на инвестициите за дългосрочното развитие на тениса. Благодаря както на него, така и на министър Свилен Нейков и на Министерство на физическото възпитание и спорта, което е принципал на базата. Този жест показва ангажимента на правителството към тениса и спорта като цяло.", добави Стефан Цветков.

Идеята за Национален тенис център беше подкрепена по време на визитите на най-влиятелните хора в световния тенис като президента на Международната федерация по тенис Франческо Ричи Бити и вицепрезидента Жак Дюпре. Освен това федерацията има редица спонсори и програма за дългосрочно развитие на тениса и се надява в този център да може да организира турнири под егидата на WTA и ATP.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+