Меню Вход

ТК "Локомотив" (Пловдив) спечели Държавното отборно първенство за девойки до 14 год.

ТК
27-08-2010 03:00

27.08.2010 г.1Победителите и финалистите на Държавното отборно първенство за девойки до 14 години.

Тенисистките от ТК "Локомотив" (Пловдив) спечелиха титлата на Държавното отборно първенство за девойки до 14 години, провело се през тази седмица в Сливен, побеждавайки с 4-1 домакините от ТА "Спорт Палас".В първенството участваха пет отбора, а след изиграването на мачовете от първите четири дена ТК "Локомотив" (Пловдив) и ТА "Спорт Палас" събраха по три победи и нито една загуба и първото място трябваше да се реши в пряк двубой между двата отбора.В първия мач за деня Анастасия Николова даде преднина от 1-0 на "Локомотив" (Пловдив) след успех с 6/4 1/6 6/2 над Габриела Михайлова, но във втората среща Силвана Петрова се наложи с 2/6 6/4 6/2 над Росита Лазаринова, изравнявайки за 1-1. В следващите две срещи Гергана Иванова и София Найденова победиха съответно с 6/3 6/0 Ивана Хвърлева и с 6/2 6/2 Десислава Данчева, а в мача на двойки ТК "Локомотив" (Пловдив) отново стигна до успеха.На трета позиция завърши ТК "Черно Море Елит" (Варна), който записа две победи и две загуби, на четвърто място се класира ТК "Хасково", а последното пето зае ТК "Левски" с четири загуби.

В петък на кортовете на ТК "Плевен" започва Държавното отборно първенство за юноши и девойки до 16 години, на което участие ще вземат общо 11 клуба от цялата страна.1

26.08.2010 г. - девойкиТА "Спорт Палас" (Сливен) и ТК "Локомотив" (Пловдив) ще спорят за титлата на Държавното отборно първенство за девойки до 14 години, провеждащо се през тази седмица в Сливен.

В първенството участват пет отбора, като според регламента всеки един от тях играе срещу останалите четири, а на базата на представянето им се определя крайният победител. След изиграването на срещите от първите четири дена домакините от ТА "Спорт Палас" (Сливен) и ТК "Локомотив" (Пловдив) събраха по три победи и нито една загуба и в петък ще застанат един срещу друг, като победителят от двубоя ще спечели и първото място.

1

26.08.2010 г. - юноши

1

ТК "Левски" (София) спечели държавното отборно първенство за юноши до 14 години, провело се през тази седмица в Пазарджик. В първи кръг бъдещите шампиони отстраниха с 5-0 победи тенисистите от "Локомотив" (Пловдив), на полуфиналите се наложиха с 4-0 над домакините от ТК "Пазарджик", а във финалния двубой отново не загубиха дори и мач и след успех с 4-0 над "Локо 98" (Пловдив) се поздравиха с титлата.

За отбора на ТК "Левски" участваха Любомир Лещански и Калоян Михайлов, намиращите се на трето и четвърто място в националната ранглиста за юноши до 14 години, както и Алекс Мартински, Стефан Тафров и Асен Димитров. За отбора на финалистите от ТК "Локо 98" играха Калоян Даяров, Георги Костов, Ангел Стоименов, Златан Палазов и Пенчо Пенчев. На трето място се класира отборът на Локомотив (Пловдив), които се наложиха с 3-1 победи над представителите на ТК "Хасково".

В сряда се изиграха и мачовете от третия ден на Държавното отборно първенство за момичета до 14 години, а домакините от ТА "Спорт Палас" (Сливен) записаха втори пореден успех с 5-0, побеждавайки отбора на ТК "Хасково". В другата среща от деня ТК "Черно Море Елит" (Варна) се наложи с 5-0 над ТК "Левски" (София).

Според регламента всеки един от участващите пет отбора играе срещу останалите четири, а на базата на постигнатите резултати се определя крайният победител. След приключването на първите три дена на първенството с по две победи са ТА "Спорт Палас", ТК "Локомотив Пловдив" и ТК "Черно Море Елит" (които имат и една загуба),  ТК "Хасково" са с две загуби, а ТК "Левски" с три поражения от три изиграни мача.

1

25.08.2010 г.

Полина РадеваПолина Радева, Държавно отборно първенство за девойки до 14 год.

ТК "Левски" (София) и ТК "Локо 98" (Пловдив) се класираха за финалния двубой на Държавното отборно първенство за юноши до 14 години, провеждащо се през тази седмица в Пазарджик.

Младите тенисисти на ТК "Левски" в първи кръг се наложиха с 5-0 победи над ТК "Локомотив" (Пловдив), а на полуфиналите отново не допуснаха загуба и след 4-0 срещу срещу домакините от ТК "Пазарджик" си осигуриха място на финала.

ТК "Локо 98" започнаха с победа с 4-1 над представителите на ТК "Хасково", а във вторник отстраниха с 3-1 "Ямбол 2005".В понеделник в Сливен бе даден стартът на Държавното отборно първенство за девойки до 14 години, а на откриването на проявата от клуба-домакин организираха специална церемония, оставила отлични впечатления във всички участници.

Във вторият ден на първенството представителките на ТК "Черно Море Елит" (Варна) постигнаха трудна победа с 3-2 над ТК "Хасково", а тенисистките от ТК "Локомотив" (Пловдив) се наложиха с 5-0 над ТК "Левски" (София). Домакините от ТА "Спорт Палас" почиваха през днешния ден, а според регламента петте отбора играят всеки срещу всеки и на базата на постигнатите резултати ще се определи крайният победител.

1

24.08.2010 г.

Кликнете върху снимката за по-голям размерЦеремонията по откриването в Сливен. Кликнете върху снимката за по-голям размер

Държавните отборни първенства за юноши и девойки до 14 години започват през тази седмица, като турнирът при момичетата ще се проведе в Сливен, а този при момчетата в Пазарджик.

В понеделник на кортовете на ТА "Спорт Палас" започна състезанието при девойките, където участие взимат пет отбора. Според регламента всеки един от тях ще играе по един мач срещу останалите четири, а след това на базата на постигнатите резултати ще се определи и крайния победител.

В първият ден от първенството домакините от "Спорт Палас"  се наложиха с 5-0 над ТК "Левски", а ТК "Черно Море Елит" отстъпи с 2-3 на Локомотив Пловдив. Петият участващ отбор ТК "Хасково" почиваше в понеделник и ще започне участието си във вторник.

Държавното отборно първенство за юноши до 14 години ще се проведе на кортовете на ТК "Пазарджик", където участие са заявили девет отбора - "Августа Траяна" (Стара Загора), Албена (Пловдив), Левски (София), Локо 98 (Пловдив), Локомотив (Пловдив), Пазарджик, Пирин (Благоевград), Хасково и Ямбол 2005.

1

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+