Меню Вход

Аржентинец спечели международния турнир от сериите Фючърс в София

Аржентинец спечели международния турнир от сериите Фючърс в София
22-08-2010 03:00

21.08.20101

Диего Алварес (Аржентина) спечели титлата на международния турнир от сериите Фючърс с награден фонд $10,000, провеждащ се на кортовете на ТК "15:40" в София, след като във финалния двубой победи с 6/4 6/3 водачът в основната схема Микаел Ридерстед (Швеция).

Поставеният под №3 аржентинец не загуби и сет по пътя си към финалния двубой, където отново демонстрира стабилна игра и след нова двусетова победа се поздрави с втора титла в кариерата си на състезания от такъв ранг.Турнирът на двойки бе спечелен от Пирмин Хенле / Оскар Сабате Бретос (Германия/Испания), които на финала се наложиха с 6/4 3/6 10/7 над българския тандем Александър Лазов / Борис Бакалов.

Във вторник в Бургас ще започнат мачовете от основната схема на втория турнир от сериите Фючърс, провеждащ се през август месец в България. В основната схема попаднаха Тихомир Грозданов, Тодор Енев, Валентин Димов, Борис Бакалов, Ивайло Трайков, а WC (покана от организаторите) получиха Димитър Кузманов и Александър Лазов.

Шансове да намерят място в основната схема имат още Данаил Търпов, Петър Трендафилов, Крис Ангелов и Андреас Нейков, които достигнаха до третия финален кръг на квалификациите, мачовете от който ще се играят в понеделник.

2

21.08.2010

1

Тодор Енев записа три поредни победи с по 2-0 сета на провеждащият се в София фючърс с награден фонд $10,000, които му осигуриха място на полуфиналите, но тази серия бе спряна от поставеният под №3 аржентинец Диего Алварес, който през днешния ден се наложи с 6/2 6/2 над 28-годишният българин.

Благодарение на достигането си до полуфиналите Енев си осигури шест точки за АТР ранглистата, които ще го изкачат с близо 50 места до приблизително №675 в класирането.

На турнира на двойки до финалния двубой достигнаха Борис Бакалов и Александър Лазов, но в спора за титлата българските тенисисти отстъпиха с 4/6 6/3 7/10 на поставените под №3 Пирмин Хенле / Оскар Сабате Бретос (Германия/Испания).

Състезанието в София е част от серията от три фючърса, които се организират през август месец в България и се провежда благодарение на Българската федерация по тенис, ТК "15:40" и със съдействието на Екшън аквапарк - Слънчев бряг.

През следващата седмица в Бургас ще започне нов турнир от сериите Фючърс с награден фонд $10,000. В основната схема попадат Тихомир Грозданов, Тодор Енев, Валентин Димов, Борис Бакалов, Ивайло Трайков, а WC (покана от организаторите) получиха Димитър Кузманов и Александър Лазов.

1

20.08.2010

1Тодор Енев се класира за полуфиналите на провеждащият се в София турнир от сериите Фючърс с награден фонд $10,000, след като през днешния ден се наложи с 6/4 6/1 над поставения под №2 Александър Фоли (Белгия).

В спор за място на финала Енев ще срещне победителят от двубоя между Стивън Монеке (№988 в АТР ранглистата) и поставения под №3 аржентинец Диего Алвареш, намиращ се на 538-мо място в света.

За финала на двойки се класираха Борис Бакалов и Александър Лазов, които в спора за титлата ще се изправят срещу третите поставени Пирмин Хенле / Оскар Сабате-Бретос (Германия/Испания). Мачът ще се играе в петък не преди 13,00 ч. и резултатът ще стане ясен малко по-късно днес.

19.08.2010

Тодор Енев се класира за четвъртфиналите на провеждащият се в София фючърс с награден фонд $10,000, след като през днешния ден се наложи с убедителното 6/1 6/2 над Борис Бакалов.

В следващия си мач Енев ще срещне поставения под №2 в основната схема белгиец Александър Фоли, намиращ се на 496-то място в ранглистата.

Петият в схемата Тихомир Грозданов приключи участието си в турнира, след като във втори кръг претърпя поражение с 4/6 6/2 5/7 от италианеца Масимо Капоне, който в първия си мач от основната схема победи и Петър Трендафилов.Загуба във втори кръг претърпя и Димитър Кузманов, който в много оспорван двубой отстъпи с 5/7 6/3 2/6 на поставения под №4 испанец Оскар Сабате Бретос, отстранил с 6/4 6/2 Валентин Димов в първи кръг.

Турнирът в София е част от серията от три фючърса, които се организират през август месец в България и се провежда благодарение на Българската федерация по тенис, ТК "15:40" и със съдействието на Екшън аквапарк - Слънчев бряг.

Вчерашният ден бе белязан от неприятен инцидент, при който през корта прелетя куршум от намиращото се в непосредствена близост стрелбище. За щастие пострадали нямаше, а управителят обеща, че по време на турнира всички заявки за стрелби ще бъдат анулирани.

18.08.2010

Поставеният под №5 Тихомир Грозданов се класира за втори кръг на основната схема на провеждащият се в София фючърс с награден фонд $10,000, след като на старта на турнира се наложи с 6/1 6/1 над преминалия през квалификациите Симон Конов (Великобритания).

В следващия си мач Грозданов ще играе срещу италианеца Масимо Капоне, отстранил с 6/7(6) 6/1 6/1 Петър Трендафилов.

За втори кръг се класира и Димитър Кузманов, който на старта на турнира победи с 6/1 6/3 Андреас Нейков, попаднал в основната схема като щастлив губещ от квалификациите. В опит да си осигури място на четвъртфиналите Мико ще срещне поставения под №4 испанец Оскар Сабате Бретос, наложил се с 6/4 6/2 над Валентин Димов.

Ивайло Трайков отстъпи с 1/6 4/6 на водача в основната схема Микаел Ридeрстед (Швеция), а Александър Лазов бе на път да поднесе изненадата на деня в мача си срещу втория поставен Александър Фоли (Белгия), но за съжаление загуби със 7/6(7) 6/7(6) 1/6.

Третият български тенисист, постигнал победа през днешния ден, е Борис Бакалов, който отстрани с 6/2 6/2 квалификанта Крис Ангелов и във втори кръг ще срещне поставения под №7 Тодор Енев.

17.08.20101

Тодор Енев започна с победа участието си на турнира с награден фонд $10,000, провеждащ се на кортовете на ТК "15-40" в София, отстранявайки с 6/3 6/3 преминалият през квалификациите Адриан Марин Данческу (Румъния).В опит да се класира за четвъртфиналите 28-годишният българин ще срещне Борис Бакалов или Крис Ангелов, които играят в сряда.

През днешния ден още двама български тенисисти изиграха мачовете си от първи кръг - получилият WC Никола Телкеджиев отстъпи с 0/6 1/6 на поставения под №6 Парис Гемукидис (Гърция), а румънеца Драгош Дима се наложи с 6/3 6/3 над Данаил Търпов.

В сряда ще се изиграят останалите мачове от първи кръг, а на корта ще излязат Ивайло Трайков, Петър Трендафилов, Тихомир Грозданов, Валентин Димов, Андреас Нейков, Димитър Кузманов, Борис Бакалов, Крис Ангелов и Александър Лазов.

16.08.2010

Турнир от сериите Фючърс с награден фонд $10,000 ще започне във вторник на кортовете на ТК "15-40" в София, а в основната схема попаднаха 12 български тенисисти.

Поставен под №5 е Тихомир Грозданов, който в първи кръг ще срещне квалификанта Симон Конов (Великобритания), а седмия в схемата Тодор Енев ще спори с Адриан Марин Данческу (Румъния), който също премина през квалификациите.

Ивайло Трайков нямаше голям късмет при тегленето на жребия и още в първи кръг ще играе с водача в основната схема Микаел Ридeрстед (Швеция), намиращ се на 463-то място в световната ранглиста. Валентин Димов ще започне участието си на турнира с мач срещу поставения под №4 Оскар Сабате-Бретос.

Още двама български тенисисти ще спорят с поставени в срещите от първи кръг -Александър Лазов с  втория в схемата Александър Фоли (Белгия), а получилият WC Никола Телкеджиев с шестия Парис Гемукидис (Гърция).

Димитър Кузманов ще започна с мач срещу щастливия губещ от квалификациите Андреас Нейков, Петър Трендафилов ще срещне италианеца Масимо Капоне, преминалият през квалификациите Данаил Търпов с румънеца Драгос Дима, а в изцяло български двубой един срещу друг ще застанат Борис Бакалов и Крис Ангелов.

Мачовете от първи кръг на основната схема започват във вторник, а финалът ще се играе в неделя.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+