Меню Вход

Осем победи за българките на международния турнир за девойки до 14 години "Девин Къп"

Осем победи за българките на международния турнир за девойки до 14 години
10-08-2010 03:00

1Вивиян Златанова

Младите български тенисистки се представиха впечатляващо в мачовете от сряда на международния турнир за девойки до 14 години "Девин Къп", провеждащ се в на кортовете на ТК "Левски" в София, постигайки осем победи от общо осем изиграни двубоя от втори кръг на основната схема.

Водачката в основната схема Вивиян Златанова се наложи с 6/4 6/3 над украинката Катерина Рябцева и в трети кръг ще срещне Александра Караманолева, отстранила с категоричното 6/1 6/0 поставената под №13 Юлия Юнг (Германия). Десислава Златева и Виктория Бърдарова също ще застанат една срещу друга в спор за място на четвъртфиналите, след като в сряда постигнаха победи съответно над румънката Бианка Михайлеску и Мартина Чубота (Кипър).

Даниела Кабакова, Виктория Очева, Габриела Стойменова и Радина Димитрова също преодоляха втори кръг, записвайки победи над състезателки от Румъния, Португалия и Кипър.

При момчетата водачът в основната схема Любомир Лещански се наложи с 6/1 6/1 над Александър Лазаров, а за трети кръг се класираха още Калоян Михайлов, Теодор Бачев и Мирослав Георгиев.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+