Меню Вход

Ботушарова на полуфинал на "Дема Къп", Алауи и Терзийска с нови победи в Австрия

Ботушарова на полуфинал на
10-08-2010 03:00

11.08.2010 г.

1Никола Телкеджиев и Стефан Трифонов

 Борислава Ботушарова се класира за полуфиналите на международния турнир за девойки до 18 години, провеждащ се на кортовете на ТК "Дема" в София, след като през днешния ден се наложи с 6/1 6/1 над преминалата през квалификациите Цвета Димитрова.

За 15-годишната Ботушарова това е втори полуфинал на международно състезание в тази възрастова група,  а в опит да се класира за първи път в кариерата си за финал ще срещне поставената под №4 Юлия Грабхер (Австрия), отстранила  с 6/4 6/2 Камелия Димитрова.

При юношите Стефан Трифонов и Никола Телкеджиев загубиха в първи кръг на сингъл, но на двойки достигнаха до полуфиналите, където ще се изправят срещу Резник/Сулея (Израел/Румъния).

Доброто представяне на младите български тенисисти продължава и на силния турнир за юноши и девойки до 16 години в Хайд (Австрия), където Андрей Алауи и Джулия Терзийска продължават победния си ход и след нови два успеха се класираха за четвъртфиналите.

Андрей се наложи с 6/2 6/4 над първата ракета на домакините в тази възрастова група Себастиан Офнер, а Джулия даде само два гейма на поставената под №13 Сара Палич (Словения), отстранявайки я с 6/0 6/2.

В опит да се класират за полуфиналите Андрей Алауи ще срещне поставеният под №2 Мартин Каро (Словакия), а Джулия Терзийска ще се изправи срещу петата в основната схема словачката Линда Херцегова.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+