Меню Вход

България ще кандидатства за покана за участие на неофициалното световно първенство по тенис за смесени двойки "Хопман Къп"

България ще кандидатства за покана за участие на неофициалното световно първенство по тенис за смесени двойки
11-08-2010 03:00

България ще кандидатства за покана за участие на неофициалното световно първенство по тенис за смесени двойки "Хопман Къп", провеждащо се от 1-ви до 8-ми януари 2011 г. в Австралия.

Очаква се тазгодишното издание на надпреварата да е едно от най-силните, като до този момент участие са потвърдили отборите на САЩ, Сърбия, Австралия, Белгия и Франция, които ще бъдат представени от най-големите си звезди.

"България ще кандидатства за WC за Хопман Къп", потвърди новината президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков.

"Това би било едно голямо постижение и признание за българския тенис, а освен това би помогнало за популяризирането на този спорт у нас. Благодарение на евентуалното участие в проявата ще се направи и голяма реклама на България. "Хопман Къп" е едно от най-големите и престижни състезания в света на тениса и ще направим всичко възможно, за да дадем шанс на най-добрите ни тенисисти да играят на турнир от подобен ранг", добави още Стефан Цветков.

Ако кандидатурата ни бъде одобрена, то България ще бъде представена от първите ни ракети при мъжете и жените Григор Димитров и Цветана Пиронкова. В Австралия родните ни тенисисти ще се изправят срещу  имена като Новак Джокович, Лейтън Хюит, Джон Иснър, Серина Уилямс, Ана Иванович, Жюстин Енен и Гаел Монфис.

Форматът на състезанието предвижда да се изиграят два мача на сингъл и един на двойки, като осемте участващи отбора са разпределени в две групи. Всеки отбор играе срещу останалите три в своята група, а заелият първо място се класира за финала.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+