Меню Вход

Програмата "Evolve9" в училище

Програмата
04-10-2018 12:09
На 2 октомври 2018г. ТК „Фаворит" Пазарджик представи официално концепцията си за популяризирането на програмата "Evolve9" сред децата на СУ „Георги Бенковски" в град Пазарджик. На провелата се родителска среща в училището за децата от първи до четвърти клас, Велиан Бакалов, координатор по програмата и треньорите от клуба Николай Стойчев и Камен Георгиев представиха на родителите на 400 деца тяхната идея за работа по "Evolve9".

Програмата започва работа в средата на месец октомври, като тренировките за децата ще се провеждат в часовете по занималня в отделеното време за отдих, свободно време и интереси. Децата ще бъдат обучавани по концепцията на "Evolve9" на кортовете на ТК „Фаворит", намиращи се в двора на СУ „Георги Бенковски". Инициативата се провежда съвместно между БФТ, клуба и училището с директор г-жа Наталия Александрова .

На срещата бяха разяснени методиката и начина на работа по програмата, както и изключително благоприятното влияние на тениса върху физическото и менталното състояние на децата. Родителите ще могат да запишат децата си със специални декларации за съгласие за обучение по методиката на "Evolve9". Процесът на работа ще продължи до края на учебната година, като записванията за групите вече започнаха и интересът е много голям. От клуба очакват да се запишат над 150 деца.

ТК „Фаворит" Пазарджик е един от първите клубове, които започват работа по програмата "Evolve9", като от клуба заявиха, че ще работят изключително активно по направлението за масов тенис. От началото на сезона вече са организирали няколко открити урока, с цел набиране на повече деца за тенис училището, като за момента общият им брой е над 70.


От месец май 2018г. БФТ започна работа по набиращата все по-голяма популярност по целия свят програма "Evolve9". Амбицията на федерацията е тенисът да достигне до все повече хора и през следващите месеци ще бъдат обявени начините за осъществяването на тези цел.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедФИДУЕБ
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeKinder+